Reviewcommissie roept De Petter en Yatabaré op matje

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vijftien fases van speeldagen 13 en 14 in de Jupiler Pro League herbekeken. Op basis van de televisiebeelden worden Steven De Petter van KV Mechelen en Sambou Yatabaré van Standard Luik (alle twee 14e speeldag) vervolgd, zo communiceerde de KBVB vandaag.

In de 2-0 overwinning van KV Mechelen tegen Waasland-Beveren zag de Reviewcommissie een overtreding van KVM-middenvelder De Petter, die scheidsrechter Sebastien Delferiere onbestraft liet. Voor welke fase de middenvelder opgeroepen wordt, is vooralsnog onduidelijk. Hij zal zich in elk geval volgende week dinsdag (10 november) samen met de vertegenwoordiging van zijn club moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Studs in buik Edmilson
Daar zal ook Standard aanwezig zijn met Sambou Yatabaré. De middenvelder van de Rouches liet zich in de 1-0 nederlaag bij STVV op twee zware overtredingen betrappen. In de negende minuut zette hij zijn studs in de buik van STVV-aanvaller Edmilson, die later het enige doelpunt van de wedstrijd zou maken. Drie minuten later moest Dutoit het ontgelden. Yatabaré verkocht de doelman van de Kanaries in een luchtduel een slag in het gelaat. Scheidsrechter Nicolas Laforge hield in beide fases de kaarten op zak, maar nu vraagt de Reviewcommissie alsnog de vervolging door het Bondsparket.

Gezien de midweekspeeldag van afgelopen week herbekeek de Reviewcommissie uitzonderlijk twee speeldagen. Van de 13e speeldag is geen fase weerhouden.

BELGA