Reviewcommissie roept Coulibaly (Gent) en Ovono (Oostende) op het matje

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag tien fases herbekeken naar aanleiding van het afgelopen voetbalweekend in de Jupiler Pro League. Na analyse van de televisiebeelden worden Kalifa Coulibaly (AA Gent) en Didier Ovono (KV Oostende) door het Bondsparket vervolgd. Beide spelers verschijnen volgende week dinsdag (17 mei) voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

In de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen Club Brugge op de zevende speeldag van Play-off I plantte Coulibaly in de dertiende minuut zijn studs op de knie van Brugge-doelman Butelle. De lange Malinese aanvaller van AA Gent kreeg geel van scheidsrechter Delferiere, maar moet nu alsnog een zwaardere straf vrezen. Uit de wedstrijd Gent-Brugge werden ook de acties van Gent-spelers Mitrovic (minuut 46) en Renato Neto (65.) herbekeken, maar zij gaan vrijuit.

Ovono voerde in de 58e minuut van de nederlaag op RSC Anderlecht (2-1) een tackle met beide voeten vooruit uit op Filip Djuricic. De Gabonese doelbewaker van de "Kustboys" kwam er zonder kaart vanaf. Eerder in de wedstrijd had arbiter Wouters Ovono al de gele kaart onder de neus geduwd, omdat hij Tielemans na zijn gelijkmaker tegen de grond duwde. Ook die fase werd door de Reviewcommissie onder de loep genomen.