Remacle blij met terugkeer naar OHL: "Club van mijn hart"

BELGA
"Oud-Heverlee Leuven blijft de club van mijn hart. Hier heb ik als voetballer mijn beste momenten beleefd. Ik ken hier op de club nog iedereen en iedereen kent mij. Het voelt aan als terug thuis komen", verklaarde Jordan Remacle vandaag bij zijn officiële voorstelling aan Den Dreef.

De 28-jarige Remacle werd aan de pers voorgesteld samen met de andere twee aanwinsten Pierre-Yves Ngawa en Romero Regales, die respectievelijk overkomen van Lierse en Lommel United. Remacle kwam in de zomer van 2010 naar Leuven en lag met aanvaller Hamdi Harbaoui aan de basis van de promotie naar eerste klasse. Tijdens het daaropvolgende seizoen scoorde hij in vijftien keer in de Jupiler Pro League, wat hem een transfer naar AA Gent opleverde. Hij werd later uitgeleend aan Waasland-Beveren, de voorbije twee seizoenen voetbalde hij voor Sporting Lokeren. Bij OHL tekende hij nu een contract voor drie seizoenen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Al eerder contact
Luc Denteneer, sportief verantwoordelijke bij OHL, zei dat er de afgelopen jaren al contacten waren geweest met Remacle over een terugkeer en dat alle betrokkenen ditmaal een inspanning hebben gedaan om dit keer Remacle terug naar de club te halen. Denteneer stelde dat OHL zich de komende dagen nog in elke linie zal versterken. "Het gaat om spelers met enige bekendheid die in het buitenland eersteklassevoetbal spelen. Ook de onderhandelingen met RC Genk over het huren van Pieter Gerkens en Leandro Trossard gaan verder. Het vertrek van Dion Cools naar Club Brugge zal passend opgevangen worden", aldus Denteneer. Hij signaleerde ook dat clubs tot dusver interesse betoonden in drie andere OHL-spelers, zonder een bod uit te brengen. Eindecontractspelers Matthias Trenson, Iddi Abdul-Yakuni en Ben Yagan verlaten de club.

BELGA
BELGA
BELGA