Ref staakt match voor even nadat Antwerp-fans zich tweemaal misdragen: “Arbiter maakt er meer van dan het is”

Na wangedrag van de Antwerp-fans stuurde scheidsrechter Bram Van Driessche net voor rust iedereen voor even de kleedkamers in. Tijdens de openingsgoal van Siebe Schrijvers ontstaken de supporters van ‘The Great Old’ vuurwerk, in minuut 42 misdroegen ze zich een tweede keer. Toen De Laet volgens de referee een overtreding maakte op Tau, snelde Bolat naar Van Driessche toe om die beslissing aan te vechten. Ook de Antwerpse fans waren woest, zij trakteerden de spelleiding op een bierdouche. Hoedt - verdediger van de thuisploeg - deelde met een bekertje tegen het hoofd mee in de malaise. Voor Van Driessche was de maat vol, hij besloot de wedstrijd vijf minuten te staken, waarna de stadionomroeper duidelijk maakte dat nieuw wangedrag tot het definitieve einde van de match zou leiden. 

“We wisten op voorhand dat dit een hevige match ging worden”, vertelde De Laet tijdens de rust. “Maar de arbiter maakt er meer van dan het eigenlijk is. Daarmee ontploft het ook. Maar dit ligt niet aan onze supporters, hoor.” Opvallend: Paul Gheysens haalde dit weekend in een interview met de Gazet van Antwerpen nog hard uit naar ontstekers van Bengaals vuur en gooiers van bier. Dat viel duidelijk in dovemansoren. 

Het vuurwerk en het incident met de bekertjes.
PN Het vuurwerk en het incident met de bekertjes.
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.
RV De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.
De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.
RV De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.
De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.
RV De Antwerp-fans gooiden bekertjes op het veld.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rene de kort

  rood voor de laet en een fikse boete geven 3x zonder toeschouwers spelen

 • Bart Maes

  De wedstrijd moet altijd afgelast worden. Altijd ambras met Antwerp. Zij denken niet aan voetbal. Voor wat zijn er reglementen? Ook de voetbalbond in gebreke stellen dat ware op zijn plaats.

 • rik cappelle

  Nu ben ik eens benieuwd naar de straf. Het zal zoiets zijn van een 5000€ zeker en daarmee gedaan.

 • Andre Ehlinger

  De Laet speelt zuiver de bal. Nooit fout. En arbiter geeft de club spelers drie vier keer geen geel. Geen reden om bier te gooien maar supporters geraken gefrustreerd door zo'n amateur.

 • Yves François

  Moet de scheidsrechter dan doen alsof er niks aan de hand is?