RC Genk legt KV Kortrijk over de knie en diept voorsprong op concurrentie nog wat verder uit (3-0), efficiënt Lokeren rekent af met Eupen

Schrijvers (tweemaal) en Trossard zorgden voor de Genkse goals
photo_news Schrijvers (tweemaal) en Trossard zorgden voor de Genkse goals
Racing Genk raast maar verder door play-off 2. KV Kortrijk was vandaag het kind van de rekening. Net als in de reguliere competitie gingen de 'Kerels' met 3-0 de boot in de Genkse Luminus Arena.

De laatste zes bezoeken van KV Kortrijk aan de Luminus Arena liepen af op een sisser: zes nederlagen en geen enkel gemaakte goal. Dat gezegd zijnde, startten de 'Kerels' nochtans niet onaardig aan de partij. Tot Sarr op het kwartier Schrijvers foutief ten val bracht binnen de zestien. Een strafschop was het enige logische verdict. Man in vorm Trossard nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde doelman Kaminksi de verkeerde kant op: 1-0. Genk had de zaakjes onder controle en op slag van rust verdubbelde Schrijvers na een knap uitgesponnen aanval de voorsprong. Zo zorgden twee Genkse jeugdproducten voor een 2-0 stand na het eerste bedrijf.

De Limburgers kwamen op geen moment in de problemen na de pauze en twintig minuten voor affluiten lukte Schrijvers zijn tweede treffer van de avond. Invaller Samatta trof in eerste instantie nog de paal, in de herneming was de jonkie van Racing Genk goed gevolgd: 3-0. De klas van Stuivenberg mag zich zo na een 16/18 stilaan opmaken voor de finale van play-off 2.

Een uitgebreid verslag van onze man in de Luminus Arena leest u op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Eerste nederlaag in play-offs voor Eupen

Die andere wedstrijd in groep B van play-off 2 was er eentje zonder inzet: Lokeren-Eupen. Toch riep de match vooraf hoge verwachtingen op, want de heenwedstrijd eindigde namelijk op 3-3. De partij begon alleszins veelbelovend, want na amper vier minuten kopte Tom De Sutter een hoekschop tegen de touwen: 1-0. Een droomstart voor de thuisploeg. Nog voor het halfuur haakten De Ridder en Diagne in elkaar. Scheidsrechter Geldhof wees resoluut naar de stip. Een goedkope strafschop. Maric eiste de bal op en zette de elfmeter eenvoudig om: 2-0.

Lokeren leek op weg naar een makkelijke zege, tot nog geen minuut na de dubbele voorsprong Onyekuru neerging in de zestien na licht contact met Enoh. Andermaal penalty. Luis Garcia nam zijn verantwoordelijkheid en ramde het leer voorbij doelman Verhulst: 2-1. Toch was het doelpuntenfestijn in de eerste helft nog niet gedaan, want net voor rust kreeg Eupen het leer niet goed weggewerkt. De Sutter profiteerde en trapte z'n tweede van de avond tegen de netten: 3-1.

De Sutter was goed voor twee treffers.
photo_news De Sutter was goed voor twee treffers.

Na de pauze had Lokeren het zaakje onder controle. Veel meer dan enkele afstandsschoten konden de Oostkantonners niet produceren. De Waaslanders kwamen zelden in problemen, en twintig minuten voor tijd maakte Hupperts de slotfase hélemaal overbodig. De Nederlander werkte een uitstekende voorzet van Terki in één tijd voorbij Van Crombrugge: 4-1. Het elftal van Condom had geen antwoord meer in huis en verloor pas voor het eerst in de play-offs. Lokeren wipt zo in het klassement naar plek twee, Eupen blijft steken op een derde stek.

Een uitgebreid verslag van onze man op Daknam leest u op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.