Racing Genk strikt KV-draaischijf Julien Gorius

PHOTO_NEWS
De transfer van Julien Gorius naar Racing Genk is eindelijk helemaal in kannen en kruiken. Dat meldt de uittredende landskampioen op de clubwebsite. De 27-jarige Franse middenvelder, die van KV Mechelen overkomt, tekende een contract voor vier seizoenen (met één jaar optie) bij de Limburgers.

Gorius, dit seizoen al goed voor vijftien competitietreffers, stond al langer op het Genkse verlanglijstje. In de winterstop ketste zijn overgang naar de Cristal Arena nog af omdat er geen financieel akkoord kon gevonden worden. Nu is dat er wel. Hoeveel Genk betaalt voor zijn nieuwe middenvelder, is niet bekend. De Limburgers zullen overigens pas na afloop van de play-offs verder communiceren over deze transfer.
     
Bij Genk moet Gorius, die eerder bij het Franse Metz (2003-2005), Brussels (2005-2008) en KV Mechelen (2008-heden) speelde, mee het vertrek van Kevin De Bruyne (Chelsea) en Daniel Tözser (Genua) opvangen. Genk, momenteel vierde in Play-Off I, moet morgen op de zevende speeldag op bezoek bij Kortrijk. Malinwa trekt zaterdag in zijn zesde en laatste duel in Play-Off IIB naar Cercle Brugge. De 'Kakkers' kunnen na hun povere vier op vijftien al wel geen aanspraak meer maken op groepswinst.