Racing Genk pakt punt tegen Oostende na alweer 'behekst' doelpunt

Wat is dat toch met Racing Genk en vreemde goals in de Cristal Arena? In de inhaalmatch tegen KV Oostende was het weer van dat. Nadat Ruiz de bezoekers diep in de tweede helft op voorsprong had gebracht, kwamen de Limburgers langszij met een fel gecontesteerde gelijkmaker. Schrijvers stond meters buitenspel en nadat hij het leer uit de handen van doelman Ovono had getikt, schoof hij de 1-1 in doel. KV Oostende in alle staten, maar het doelpunt werd wél goedgekeurd. Racing Genk pakt zo een punt en komt op één punt van Charleroi, de nummer zes in de Jupiler Pro League. Oostende blijft verweesd achter met 1 op 12.

Voor de inhaalmatch van speeldag 21 was de Cristal Arena maar matig volgelopen. En de afwezigen? Wel, die hadden gelijk. Vlak voor aftrap kreeg coach Alex McLeish nog een grote knuffelbeer, mét kilt, cadeau en er was eigenlijk evenveel te zien als onder die kilt: niets. Of toch: een goede vijf minuten voor tijd zag Sekou Cissé zijn schot op de lat vallen. Lazslo Köteles en Didier Ovono leden vooral kou in Genk want buiten wat flauwe schotjes kregen ze geen werk op te knappen.

De tweede helft begon dan weer wél veelbelovend. Na amper vier minuten beging Carl Hoefkens op een hoekschop een domme fout op Nathan Kabasele en scheidsrerchter Sebastien Delferière twijfelde niet: strafschop. Een kolfje naar de hand voor Julien Gorius, maar de Fransman trapte te zwak in. Didier Ovono koos voor de goede hoek en hield de nul op het bord. Even later moest de goalie opnieuw tussenbeide komen op een hard schot van Sergej Milinkovic.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

En dan, twintig minuten voor tijd, werd het plots knotsgek in Genk. Eerst bracht John Jairo Ruiz KV Oostende op voorsprong (foutje van Köteles wel) nadat de flankaanvaller luttele minuten ervoor al een doelpunt afgekeurd zag voor wel heel nipt buitenspel.

De Kustboys op rozen, maar lang duurde dat niet. Invaller Siebe Schrijvers zette vrijwel meteen daarna de gelijkmaker op het bord. Al kon niemand bij Oostende geloven dat deze goal wél werd goedgekeurd. Schrijvers stond immers meters buitenspel én tikte de bal uit de handen van Ovono. Delferière liet gewoon begaan: 1-1.

In het slot ontsnapte Kabasele nog aan een rode kaart terwijl Milinkovic op de lat kopte. Gescoord werd er niet meer en na affluiten moest een woeste Fred Vanderbiest ingetoomd worden door Lukaku en co. Vreemde match!