Racing Genk dreigt draaischijf alsnog kwijt te spelen: Pozuelo naar China of MLS?

Photo News
Coup de théâtre in Genk. De fiere competitieleider dreigt zijn kapitein Alejandro Pozuelo alsnog kwijt te geraken. Hij kan kiezen uit China en de MLS.

Pozuelo staat op vertrekken, bis. Nog geen maand na de soap rond een mogelijk vertrek van de 27-jarige Spanjaard naar Saoedi-Arabië is het opnieuw zover. Pozuelo heeft aanbiedingen uit China en de MLS op zak. En zo bestaat de kans dat Pozuelo gisteren zijn laatste wedstrijd voor Racing Genk heeft gespeeld. De Limburgers zetten hun titelambities kracht bij in de topper tegen Standard. Maar daar hangt wel een donker kantje aan als ze straks hun draaischijf kwijt zijn. Van ‘mixed emotions’ gesproken in de Luminus Arena. Pozuelo werd in de laatste minuut van de topper tegen Standard naar de kant gehaald voor een applauswissel. Met een flauw handje bedankte hij de 22.000 die uit volle borst zijn naam scandeerden. Philippe Clement knuffelde ‘Pozo’ secondelang aan de zijlijn en fluisterde hem iets toe. Na afloop van de wedstrijd liep Pozuelo mee in de gebruikelijke ereronde. Heel geëmotioneerd probeerde hij de tranen te bedwingen.

RV

Toronto, Shanghai, Shenzhen

Een mogelijk vertrek van Pozuelo domineerde de hele maand januari. Al-Ahli probeerde de Spanjaard met een miljoenenbod naar Saoedi-Arabië te lokken. Blijft hij of niet, Pozo gijzelde elke Genkse fan door zijn beslissing meer dan een week in beraad te houden. Op een persconferentie kondigde hij trots aan dat hij niet voor het geld koos, maar de sportieve belangen liet primeren. De titelstrijd met Genk was hem meer waard dan de oliedollars uit het Midden-Oosten. De opstapclausule van acht miljoen werd uit het contract geschrapt, voor de verdere duur van de wintermercato. De transferdeadline in België verstreek en Genk haalde opgelucht adem. Minder dan een maand later liggen de kaarten blijkbaar anders voor Pozuelo. Want de aanbiedingen bleven binnenkomen, omdat de transfermarkt niet overal op hetzelfde moment sluit. In de Major League Soccer opent de eerste transferperiode pas op 13 februari haar deuren en die loopt tot 7 maart. In China loopt de mercato van 1 januari tot 28 februari. Pozuelo kan naar twee clubs uit de MLS, waarvan eentje het Canadese Toronto FC zou zijn. Die zagen sterkhouder Giovinco recentelijk naar Al-Hilal vertrekken. Ook vanuit China wordt Pozuelo het hof gemaakt. Shanghai Shenhua en Shenzhen, niet toevallig twee clubs met een Spaanse coach, tonen interesse en zijn bereid de gevraagde som op tafel te leggen.

Voor Racing Genk zou het vertrek van Pozuelo een enorme klap zijn. Meer dan Malinovskyi, Trossard of Samatta is de Spanjaard de katalysator van de Genkse machine. Philippe Clement hoopt dat hij alsnog blijft. “Er is al maanden heel veel interesse in heel veel spelers”, zei hij. “Was het zijn laatste match? Dat kan altijd in voetbal. Maar hij stond toch op het veld, hé? We zullen zien wat er gebeurt.”

RV
RV28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Het Genk'se bestuur zijn Hypocrieten , al Jaren verkiezen ze hun beste Spelers te verkopen Boven voor de Titel of Beker te spelen en Nu opeens mag een speler niet weg omdat ze voor de Kampioen titel willen gaan ? Ze weten al Twee jaar dat ze Pozuelo niet Kunnen Houden en hebben al eens stokken in zijn wielen gestoken ! Eens zien Of het Genkse Bestuur 4x meer Geld zou Laten Liggen ???

 • eddy willems

  Makelaar vergunning afnemen, zij zijn het die de spelers zot maken.

 • sofie achten

  Zet gewoon mensen die het voor het geld doen uit je ploeg,DE fout van alles is, dat een speler wanneer dan ook van ploeg kan veranderen. Contracten sluit je af voor een seizoen, niet per week.

 • Danny De Ruelle

  @Karel Van Beeck: het arrest Bosman is de verantwoordelijke, maar men zou beter terug gaan naar de vroegere regel: Max 3 buitenlanders in elke ploeg zodat onze jeugd terug de kans krijgt op het hoogste niveau

 • gert Peeters

  Als die vertrekt kunnen ze in Genk het kampioenenbal vergeten ! Zonder Trossard dat kan maar zonder Pozzuolo no way !!!