Racing Genk delft het onderspit in Charleroi en trekt met slecht gevoel naar Salzburg

BELGA
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
2
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Slechte generale repetitie voor Racing Genk met het oog op de Champions League-opener van dinsdag tegen Salzburg. Genk verpestte zelf de terugkeer van Mazzu naar Charleroi.

Chapeau, les Carolos. Felice Mazzu kreeg van de Charleroi-aanhang de hartverwarmende ontvangst die hij verdiende. ‘A Jamais un fils de Charleroi’, voor altijd een zoon van Charleroi. Zo stond er te lezen op een reuzespandoek, met daarboven een afbeelding van een uitzinnig vierende Mazzu. Zo kan het dus ook.

Dieumerci Ndongala had Deze middag nog meegedeeld dat de groep ten volle besefte hoe belangrijk deze wedstrijd was voor hun coach. De Genkse elf die gisteren het veld opstapten hadden de boodschap duidelijk niet begrepen. Beschamend vertoon van de landskampioen voor rust. Geen druk, geen initiatief, geen overtuiging. Niets. Enkel Patrik Hrosovsky hield het hoofd boven water, de rest verzoop in de zee van enthousiasme van de thuisploeg. Racing Genk zet een helft lang niet één voldragen aanval op, we overdrijven heus niet.

Photo News

Sébastien Dewaest was de negatieve uitschieter bij de Limburgers. Ook hij heeft een verleden in het Zwarte Land. Bij elke terugkeer naar Charleroi wordt hij flink op de korrel genomen door zijn gewezen supporters. De kleine oorlog die hij keer op keer denkt te moeten voeren is nefast voor zijn prestaties. Goede voetballers weten wat ze kunnen, maar weten nog beter wat ze niet kunnen. Dewaest dacht halfweg de eerste helft Fall te slim af te zijn door een balletje subtiel terug te koppen op Coucke. Te kort, Fall zat ertussen en ging slim over het been van Coucke. Strafschop oordeelde Nathan Verboomen en VAR Van Driessche was het daarmee eens. Ryota Morioka zette Charleroi op 1-0. 

BELGA

Een reactie van Genk kwam er niet, integendeel. De Norre liet zich wegzetten door Nurio, het Genks middenveld keek passief toe hoe de linksback Nicholson vond. De Jamaicaan zette Dewaest met een simpele schijnbeweging op het verkeerde been en haalde dan verwoestend uit. Genk uitgeteld in drie minuten. Kort voor rust verloor Genk Joseph Paintsil met een enkelblessure waardoor Théo Bongonda zijn debuut mocht vieren. Hij draaide meteen vlot mee in het geheel. Zijn eerste vier acties leverden drie balverliezen en een mislukte voorzet op. Er stond gisteren voor meer dan 20 miljoen aan nieuwkomers op het veld, maar een geheel is het nog niet.

Morioka.
Photo News Morioka.

Mazzu ging sleutelen aan de elf. Heynen mocht naar de kant voor Ito en Ndongala ging in steun voetballen van diepe spits Paul Onuachu. We hadden u graag al sneller iets verteld over het debuut van de grote Nigeriaan, maar hij gaf er ons de kans niet toe. Tot op het uur. Jere Uronen gooide een bal voor doel en Onuachu kopte de bal al vallend knap voorbij Penneteau. Knappe goal. Terwijl bij Charleroi de een na de ander krampen kreeg - je moet het Belocine niet leren - gooide Mazzu Hagi nog in de strijd. Tevergeefs. De derde nederlaag al in zeven wedstrijden.

BELGA

Racing Genk mag dinsdag in z’n allermooiste kostuum aanschuiven aan het banket met de allergrootsten in Europa, maar het doet dat met een bang hartje. De ploeg die het plaatsje in de Champions League terecht opeiste ligt mijlenver voor op het Genk van nu. Genk is een club die in alle geledingen lééft voor die Europese avonden. Wel, om er echt van te kunnen genieten zal het in Oostenrijk op alle vlakken beter moeten dan wat Genk gisteren op de mat legde. Een slechte generale repetitie is al vaker de voorbode geweest van een prima première. Misschien met een Red Bull of vijf om vanaf het begin wakker te zijn? In Salzburg moet dat lukken. 

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • EDDY VANDERSMISSEN

  En de VAR ??? Hij is gekend onze vriend Vandriessche, onbekwaam en clown op het veld, in het busje idem dito !!!

 • Roger Deprez

  Het leek of Mazzu coach was van Charleroi door zijn beslissingen, eerst nu al ging hij roteren en dan zijn opstelling ook niet logisch in het middenveld. Ndongala en Paintsil wat hij daar in ziet is mij een raadsel ze kunnen nauwelijks een duel winnen en het rendement is bedroevend als buiten spelers voor het resultaat. Heynen vervangen is ook niet de slimste oplossing. De keuze van Mazzu zijn op zijn minst om op over na te denken.

 • dirk hosten

  Onbewust zitten veel spelers al met CL in hun hoofd....en spelen ze met handrem op om er zeker bij te kunnen zijn en wie weet te schitteren...

 • Frans Peeters

  Pennatie fars maar nam Mazzu wel de juiste beslissingen voor deze wedstrijd, bv Ito niet opstellen?

 • Conraad Maddens

  Perfecte schwalbe! Hij valt al voor de keeper in de buurt is.