Puzzelen voor Clement tegen Moeskroen, ook Uronen is er wellicht niet bij: “Afwezigheid belangrijke spelers als groep compenseren”

BELGA
Philippe Clement heeft nog wat denkwerk voor de boeg voor de wedstrijd van morgen tegen Moeskroen. Sander Berge is out met een kuitblessure, Pozuelo is geschorst en ook Jere Uronen is hoogst twijfelachtig. Hij incasseerde op training een tik op de kuit. “Ik wil niet denken in problemen, maar in oplossingen”, vertelde Clement zopas op zijn persconferentie. 

“Natuurlijk is het niet ideaal dat we al die spelers moeten missen, maar we hebben jongens die klaarstaan om hun plaats in te nemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij hun job zullen doen.” Zo is de kans reëel dan de Braziliaanse nieuwkomer Neto Borges zijn debuut zal maken. “Dat kan”, lachte Clement. “Maar ook De Norre en Wouters kunnen op die positie uit de voeten. We mogen de lat niet te hoog leggen voor die jongens, daarom denk ik dat we de afwezigheid van een aantal van die belangrijke spelers als groep zullen moeten compenseren.”

Racing Genk telt intussen tien punten voorsprong op de dichtste achtervolger Club Brugge. “Maar dat is een non-issue in de kleedkamer”, vervolgde Clement. “We worden er constant op aangesproken dus je zult geen enkele speler vinden die niet weet dat we eerste staan - althans dat hoop ik toch - maar voor het overige wordt daar in de kleedkamer niet over gepraat. Na dertig speeldagen zullen we zien hoe ver we staan en dan kunnen we onze ambities uitspreken.” 

Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Komaan Genk 3 punten thuishouden tegen die Walen uit Moeskroen ! Ze mogen van mij kampioen worden de best voetballende ploeg met de beste coach van het land

 • dretie munkies

  Het zal in ieder geval geen makkelijke klus worden voor Genk : Mouscron is aan een reddingsoperatie bezig (net als Eupen) die goed zal uitdraaien en dit ten koste van Lokeren of KV Oostende

 • Maurice Berden

  Kan geen probleem zijn, ze hebben toch genoeg spelers gekocht. Stvv moest het met veel minder doen vorige week en dat lukte ei zo na ook !

 • Frans Peeters

  Zo zie je maar hoeveel invloed de scheidsrechters hebben bij het uitdelen van kaarten, er zal een andere ploeg kampioen moeten worden