Pro League: "Onze excuses voor foute topschutterstand"

Pro League: "De mensen die voor ons de cijfers bijhouden, hebben zich vergist en dat doelpunt van Habibou toch telkens mee in rekening genomen."
BELGA Pro League: "De mensen die voor ons de cijfers bijhouden, hebben zich vergist en dat doelpunt van Habibou toch telkens mee in rekening genomen."
Heeft AA Gent-spits Habib Habibou nu 20 of 21 keer gescoord? Het is een heet hangijzer sinds 'SuperBibou' afgelopen weekend zijn gal spuwde over het feit dat hem onterecht een doelpunt werd ontnomen. De Pro League erkent in Het Laatste Nieuws nu dat er een fout is gebeurd, maar verduidelijkt dat het doelpunt nooit is afgenomen. Hoe zit dat nu precies?

"Wij hebben dat doelpunt van Habibou tegen Anderlecht nooit afgenomen, want het is van in het begin toegekend aan Olafur Skúlason. Alleen: de mensen die voor ons de cijfers bijhouden, hebben zich vergist en dat doelpunt toch telkens mee in rekening genomen." Vorige week onderzocht de Pro League de zaak na een vraag van een bedrijf dat statistieken bijhoudt. "Toen merkten we dat er iedere speeldag een foute topschutterstand werd doorgegeven. Onze excuses."

Voor Habibou is het een magere troost, de spits uit de Centraal-Afrikaanse Republiek blijft bij zijn standpunt: "Tegen iedereen die me die vraag stelt, zeg ik dat ik 21 doelpunten heb gemaakt. De Pro League denkt er anders over maar daar ben ik het niet mee eens. Acht maanden lang stond dat doelpunt tegen Anderlecht op mijn naam. Nu de competitie er voor mij opzit, krijgt Skúlason plots die goal. Ze hadden dat in de eerste weken na die wedstrijd moeten beslissen. Dan had ik er geen drama van gemaakt. Maar nu is het al veel te lang geleden. Elke week zag ik mijn statistieken in 'Studio Foot' en hoeveel de kloof bedroeg met de topschutter. Ik stelde me er op in om die achterstand weg te werken", zegt een ontgoochelde Habibou.