Preud'homme over (opvolger?) Dury bij onze videoman: "Bekijk zijn palmares"

Michel Preud'homme.
BELGA Michel Preud'homme.
Zes op zes voor Club Brugge, dat nu tot op vier punten van leider Anderlecht komt. Is er dan toch nog hoop voor de titel? Michel Preud'homme legde de bal in het kamp van de tegenstanders. "Kijk, wij hebben heel het seizoen als enige ploeg gezegd dat we voor de titel gaan. Nu zitten we in een moeilijke positie. Laat de rest nu maar spreken."

"Onze start vond ik eigenlijk niet slecht", analyseerde Michel Preud'homme het wedstrijdbegin van Club Brugge. "Achterin gingen we in de fout en slikten we het tegendoelpunt. De spelers waren ook niet voorbereid op het speelschema van Zulte Waregem, dat ineens met vijf man achterin speelde. Dan is het moeilijk voor de jongens om meteen de juiste posities in te nemen."

"Bij de rust wilden we doorgaan op ons elan. Al mag je de inspanningen van in de eerste helft niet vergeten. Die waren echt fenomenaal." Preud'homme had het dan ook over de niet-gefloten fout van Henrik Dalsgaard op Ruud Vormer. "Ik denk dat iedereen wel weet welke straf Dalsgaard had moeten krijgen. Als je al ziet waarvoor je in België soms rood krijgt... Maar goed, nu gaat hij voor mijn vrienden van de Reviewcommissie verschijnen en misschien geschorst worden. Dan haalt onze concurrentie er voordeel uit, wij niet. Maar goed, dat is het leven."

"Nu heerst er een positief gevoel in de groep, dat klopt. We hebben twee keer gewonnen met goed voetbal en veel inzet. Weet je, we zijn de enige ploeg die heel het seizoen heeft gezegd dat we voor de titel gaan. Nu zitten we in een moeilijke positie. Laat de rest nu maar spreken."

Op de persconferentie sprak Michel Preud'homme met het nodige respect bij onze videoman over Francky Dury, die hem mogelijk opvolgt in Jan Breydel. "Bekijk zijn palmares, dan weet je genoeg."