Preud'homme: "Maandenlang gewerkt om blessure Timmy op te vangen"

PHOTO_NEWS
Het blijft roeien met de beschikbare middelen voor Club Brugge. Voor de lastige trip naar de Gaverbeek ziet trainer Michel Preud'homme geen enkele geblesseerde speler terugkeren én moet hij het doen zonder Timmy Simons. De kapitein is drie tot vier weken out. Goed nieuws is wel dat blauw-zwart een beroep kan doen op Oscar Duarte. De Costa Ricaanse verdediger sukkelt nog steeds met de achillespees, maar kan tegen Zulte Wargem gewoon in actie komen.

Geen Timmy Simons aan de Gaverbeek. Club moet het zonder zijn sterkhouder en kapitein zien te rooien op bezoek bij Zulte Waregem, maar Michel Preud'homme hoor je niet klagen. "Kijk, Timmy heeft enorm veel invloed op het evenwicht in de ploeg. Door zijn ervaring en kwaliteit maakt hij de juiste keuzes. Maar ik heb maandenlang gewerkt met de andere jongens om zo'n mogelijke blessure op te vangen. Ik heb drie spelers voor die positie: Claudemir, Vormer en Castelletto. Aan hen heb ik gevraagd om tijdens de wedstrijden veel naar Simons te kijken en ze pikken het goed op. Claudemir speelde trouwens sterk op Manchester United."

Nog transfers?
Of Club, naast een vervanger voor Tom De Sutter, nog iets zal bijhalen op de transfermarkt wil de coach niet kwijt. "Jullie zullen het wel zien als het zover is, hé", lachte Preud'homme. "Het is mogelijk dat er nog versterking komt, maar we zijn niet verplicht om iemand te halen. Tijdens de laatste dagen van de transfermarkt zullen we knopen doorhakken."

Ook op de excuses van Obbi Oulare kwam MPH terug. "Hij is naar mijn bureau gekomen en heeft zich verontschuldigd. Ook in de spelersgroep zijn zijn excuses aanvaard. Alleen moet hij nu die mooie woorden nog waarmaken op training en tijdens de matchen."

GETTY
PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS