Preud'homme laat zich niet gek maken: "Rustig blijven en hameren op 20 punten"

Mogen ze al stilaan beginnen met het houwen van een standbeeld voor Michel Preud'homme? De Luikse coach kreeg vandaag weer een open doekje in Brugge na de 3-1 zege van zijn Club tegen RC Genk. Nog vier matchen en de titel is binnen, al beseft MPH dat er nog veel kan gebeuren. Hij wil dan ook dat zijn spelers genieten van het moment, maar vooral ook met de voetjes op de grond blijven.

"De spelers moeten natuurlijk een beetje euforisch zijn want dit is een puike overwinning. Ik ben blij dat deze match achter de rug is en de zege binnen is want Genk is een moeilijke tegenstander om tegen te spelen. Nu mogen we blij zijn en vanaf dinsdag moeten we weer met voeten op de grond komen." Preud'homme zag ook dat Genk in de openingsfase twee uitstekende kansen kreeg. "We waren verwittigd voor hun korte combinaties op de flanken met 4 à 5 spelers, waarbij ze iemand vrij proberen te krijgen op de andere flank. Daar zijn ze sterk in en wij waren niet goed bij de les in het begin."

BELGA
Photo News

Izquierdo blinkt uit
Over de twaalfde man had de architect van dit Club andermaal niks dan lovende woorden. "De sfeer en steun is hier ongelooflijk, zowel voor de ploeg als voor mijzelf. onze prestatie na het openingskwartier is van heel hoog niveau. Maar er zijn nog vier matchen dus we moeten de focus behouden. Natuurlijk was het vandaag een belangrijke match want tegen dit Genk hebben we dikwijls problemen om te scoren." Aan uitblinkers geen gebrek, maar twee jongens kregen een speciale vermelding van hun trainer. "José Izquierdo en Ruud Vormer waren heel goed vandaag, ook achteraan stond het prima. Meunier was ziek, en heeft een heel goeie match gespeeld. Als je Izquierdo ziet versnellen langs de lijn op twee à drie meter van u is, dat gaat heel rap. Misschien zie je dat niet op tv, maar dat gaat supersnel. Hij is heel goed bezig en heeft veel progressie geboekt. Hij heeft veel geleerd in anderhalf jaar tijd, je ziet dat hij fysiek tiptop in orde is. Dat moet ook om al die spurten te kunnen blijven herhalen."

Fier op spelers
En is de titel nu bijna binnen? "Kijk, elke week willen jullie conclusies trekken en dan veranderen jullie weer van mening. We gaan rustig blijven en blijven hameren op onze 20 vooropgestelde punten. Ik ben natuurlijk blij met de prestatie van mijn spelers, ik ben heel fier op hen."

BELGA
Photo News
Photo News