Preud'homme brandt kaarsje voor Engels: "Björn heeft wat last van zijn adductoren. Hopelijk is het niets erg"

Photo News
Met de komst van de spelersvrouwen moet het fysieke gedeelte vandaag grotendeels plaats ruimen voor ontspanning. Michel Preud'homme rekent erop dat in ruil voor het samenzijn, de vrouwen hun mannen de komende maanden mee aansporen om de volledige focus op het voetbal te leggen. Vorig seizoen bleek die methode al succesvol. Zondag wordt de stage afgerond. Hij gaf alvast nog dit mee.

Na vijf dagen Spanje: Preud'homme over...

...blessure van Engels en Izquierdo

"Björn heeft wat last van zijn adductoren. Hopelijk is het niets ergs. We zullen een scan laten nemen. Maar dat is meer om hem wat gerust te stellen, want met zijn voorgeschiedenis gaat hij iets sneller twijfelen. Maar vanaf dinsdag gaat hij in Brugge normaal opnieuw meetrainen. Izquierdo zijn revalidatie verloopt goed, maar het gaat om gecontroleerde bewegingen. Het valt af te wachten hoe hij gaat reageren op ongecontroleerde bewegingen. We kunnen dus niet zeggen dat hij sneller zal recupereren." In principe mist de Gouden Schoen drie tot vijf speeldagen van play-off 1.

Photo News

...terugkeer mental coach Rudy Heylen

"We hebben goed gewerkt met Francisco D'Hoore (de mental coach van de jeugd, red.) die sterk is op individueel vlak, maar we hadden wel iets opgebouwd met Rudy Heylen . Zijn groepssessies werkten heel goed, daarom hebben wij hem teruggevraagd. Je moet op elk gebied proberen de beste voorbereiding te hebben. Dus ook mentaal. En het moest iets zijn dat direct rendement kan brengen. Doordat Rudy de spelers goed kent en goed met hen heeft samengewerkt, is dat ook mogelijk. Ik ben ervan overtuigd dat het een positief effect zal hebben. Vorig jaar kregen we na de verloren bekerfinale ook een klop en hebben we de spelersgroep met behulp van Rudy toch weer op scherp gekregen. Nu willen we hetzelfde doen."

Photo News
Photo News

...Strandberg en een nieuwe uitleenbeurt

Leuke toevalligheid: samen met Club traint nu ook de Zweedse beloftenploeg in het Marbella Football Center. Daarbij Carlos Strandberg, de 20-jarige aanvaller die afgelopen winter door blauw-zwart werd overgenomen van CSKA Moskou en meteen werd verhuurd aan Westerlo. Maar door de degradatie zit het seizoen er voor hen op.

"Was Carlos niet opgeroepen, dan zat hij nu bij ons." Die mogelijkheid bestaat nog altijd. Op dit moment is er concrete interesse uit Zweden, waar de transfermarkt nog tot 31 maart loopt. Als Strandberg niet opnieuw wordt uitgeleend, komt hij alsnog bij Club trainen. "Maar het is niet de bedoeling dat hij speelgerechtigd raakt."

Dat kan reglementair ook niet meer.

Photo NewsReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00