Praet kost minstens tien miljoen

BELGA
Dennis Praet (20) was groots tegen Arsenal en wordt meer dan ooit nauwlettend gevolgd door een pak Europese topclubs. Die kunnen zich melden in Anderlecht, maar niet zonder een cheque van minstens 10 miljoen euro, klinkt het binnen paars-wit.

"Praet is de nummer 10 die elke club zoekt", zegt Aad de Mos in Het Laatste Nieuws. "Ik ben ervan overtuigd dat hij een wereldtopper kan worden. Echt. Toen ik Praet tegen Arsenal die ene bal in de lucht zag doortikken, moest ik aan Reus denken. Hij kan zijn opvolger worden." Straf compliment, want Marco Reus (25) is dé sterkhouder van Borussia Dortmund. Duits international ook, met een marktwaarde van zo'n 50 miljoen euro. "En Praet is een uitzonderlijk talent met enorm veel potentieel", gaat De Mos verder. "Tegen Arsenal speelde hij op zijn één been mee."

De vraag is dan ook hoelang Anderlecht zijn goudhaantje nog kan houden. Praet heeft bij paars-wit een contract tot juni 2017, maar staat nu al op het verlanglijstje van heel wat Europese topclubs. Napoli, Juventus, Inter Milaan, Genoa, Valencia... Noem maar op. Dat lijstje is dinsdagavond nóg aangedikt. Anderlecht is zich daarvan bewust. Binnenskamers hebben ze zelfs al een transferprijs in gedachten: 10 miljoen euro. Minstens. Dat is meer dan Chelsea aan Genk betaalde voor De Bruyne (8 miljoen) en Courtois (9 miljoen). Meer ook dan Standard ving voor Witsel (6 miljoen + bonussen) en Defour (6 miljoen). "Als je weet dat PSV Memphis Depay, een flankaanvaller, niet laat gaan voor minder dan 20 miljoen euro, dan is 10 miljoen voor Praet te weinig. Een bedrag tussen de 10 en 20 zou logischer zijn", vindt De Mos.

De Mos geeft Praet wel de tip om nog twee jaar bij Anderlecht te blijven. "Hij zit daar goed, kan er zich verder ontwikkelen in de Champions League en zo klaar zijn voor het EK 2016 met België." De discussie wanneer Praet eens voor de Rode Duivels zal worden opgeroepen, woedt overigens nog steeds. Vanmiddag weten we of Praet voor het eerst wordt opgeroepen voor de Duivels. Dan maakt Wilmots zijn selectie bekend voor IJsland en Wales.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR