Pots over vermeende strafschopfout van Haroun op Avenatti: “Ref vond het te weinig, dat moet VAR steunen”

Geen voetbalweekend zonder VAR-discussies. De fases die vooral over de tongen gaan zijn de ingreep van Brandon Mechele op Roman Yaremchuck en de vermeende penaltyfout van Faris Haroun op Felipe Avenatti. Over die laatste fase geeft onze huisref Tim Pots hieronder zijn oordeel:

Bekijk de fase in onderstaande video vanaf 2'21"

Pots: “Ref vond het te weinig, dat moet VAR steunen”

“Haroun raakte zeker de bal niet. Sterker nog: hij tikte Avenatti van achteren aan, maar diens val was niet in verhouding tot het contact. Scheidsrechter Lambrechts stond goed opgesteld, hij catalogeerde de fase als te weinig om een overtreding te fluiten. Dat moet je bij dit soort fases, waar je moeilijk helemáál verkeerd kunt zijn, als videoref steunen. Ook als Lambrecht wel een penalty gegeven had.”

Voor deze ingreep had Standard graag een strafschop gekregen.
Videohouse Voor deze ingreep had Standard graag een strafschop gekregen.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fabrice Braccio

  Ik zei nog tegen men neef bij de penalty van Antwerp, als je dit fluit zal je er vandaag een paar moeten fluiten.Maar de meest opzichtige fout wordt dan compleet genegeerd omdat Avenatti...... verkeerd valt?????Neen, dit kun je niet negeren dikke fout van scheids ( toegegeven zijn zicht kon nog wel belemmerd zijn), maar mega kemel van de VAR.Afschaffen die hap

 • frankie bressinck

  Ik begrijp het niet meer. Elke fout, hoe licht of zwaar ook, in de 16 is toch penalty? Antwerp hun strafschop was licht maar fout dus penalty. Die van Standard was ook licht maar geen penalty, dat zal dan geweest zijn omdat het Standard was zeker? Op Club was het nog erger, andersom altijd penalty!!

 • hugo wouters

  Als ik sommige reacties lees moet ik toch vaststellen dat deze geschreven worden door mensen die nooit competitie voetbal hebben gespeeld. In volle beweging is een lichte tik zelfs voldoende om je evenwicht te verliezen. De fout die Haroun maakt is zo een voorbeeld, en hij besefte het onmiddellijk dat hij een strafschop veroorzaakte. Kijk naar zijn reactie, zuiver strafschop maar die moet er nog wel binnen getrapt worden.

 • Nicolas Van Hoecke

  Wat maakt het nu uit hoe ge valt...er is contact dus penalty.

 • Patrick De Haes

  Wa is da voor onzin als dat gebeurt buiten de backlijn blazen ze altijd bedankt weeral var