Politierechter verwijst naar dood Sterchele tijdens zitting snelheidsduivel Lukaku

Jordan Lukaku
photo_news Jordan Lukaku
De politierechter in Brugge heeft Jordan Lukaku, profvoetballer bij KV Oostende, veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en een boete van 600 euro. De broer van Evertonspeler Romelu Lukaku reed vorig jaar 162 kilometer per uur op de E40 in de richting van Oostende. Dat gebeurde ter hoogte van Brugge, toen de voetballer op weg was naar de training van zijn ploeg.

De ochtend van 7 november 2013 liep Lukaku met zijn Mercedes tegen de lamp op de snelweg in de richting van Oostende. De advocate van de voetballer vroeg de rechter om een milde straf. Ze wees de rechter erop dat haar cliënt nog steeds in Brussel woont en zijn rijbewijs daarom moeilijk kan missen. De verdediging merkte ook op dat de jongere broer van Everton-aanvaller Romelu Lukaku nog over een blanco strafblad beschikt.

Op het moment van de snelheidsovertreding speelde Jordan Lukaku op huurbasis bij KVO, maar stond hij nog onder contract bij RSC Anderlecht. Intussen heeft Jordan Lukaku de poorten van het Astridpark achter zich dichtgetrokken. In mei tekende hij voor drie seizoenen bij KV Oostende.

Opmerkelijk: tijdens de zitting sprak de politierechter de hoop uit dat Lukaku niet dezelfde weg zou opgaan als de voetballer waarvoor op Club Brugge nog altijd tijdens de 23ste minuut van elke match wordt geapplaudiseerd. Daarmee verwees hij naar het ongeval dat in mei 2008 in Vrasene het leven kostte aan Clubspeler François Sterchele. Hij verongelukte toen hij na een avondje stappen in Antwerpen van de weg raakte en met zijn Porsche Cayman te pletter sloeg tegen een boom.