Play-off 1 is lava: na Anderlecht verliest ook Genk, met 1-3 tegen Standard

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
3
Standard STA
STA
Standard
Play-off 1 is lava. Na Anderlecht glijdt ook Genk uit. Standard was sluwer en sterker.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ideetje voor de Pro League. Dit jaar play-off 1 met vijf ploegen afwerken. Want wie de zesde ook wordt – het wordt de keuze van de armoede. Anderlecht zwalpt al een heel seizoen. KV Mechelen pakte drie op achttien. Zulte Waregem is te wispelturig. En dan is er nog Racing Genk.

Tja, Genk. Vorig seizoen nog vele hartjes gestolen. Met dank aan Pozuelo, Trossard, Malinovskyi, Berge, Samatta. Allemaal vertrokken. Dat trek je niet op één seizoen recht. Veel meer dan de zesde plaats kan je van deze kern, op dit moment, echt niet verwachten.

En zelfs dat wordt lastig. Weer drie punten verloren. Standard was niet per se veel beter. Wel mannelijker. Zakelijker. Efficiënter.

Terwijl Ito twee keer net niet voor kon brengen, was de eerste echte kans van Standard raak. Vanheusden van dichtbij, na een corner. Vanheusden balde de vuisten. Een baasje, hoor.

Photo News

Aan de overzijde brak Paul Onuachu het record Grootste Man Die Vrijtrap Nam – zijn poging ging een lichaamslengte over.

Vlak voor rust gaven de Rouches een tweede uppercut aan Genk. Matig verdedigend werd bij de Limburgers na een doeltrap van hun eigen Didillon. Wouters sliep, Amallah niet. Slim passje – Cop maakte de 0-2.

Photo News

Als Didillon vlak na rust geen fantastische save in petto had op een vluchtschot van Carcela, was de wedstrijd na minuut 47 al gespeeld. Genk had wel te klagen toen scheidsrechter Laforge géén tweede gele kaart gaf aan Laifis nadat die te driest Hrosovsky schampte. Al was de charge van Dewaest op de achillespees van Carcela ook over het randje.

Genk gooide alles op de aanval. Bijna loonde dat via een kopbal van Onuachu, maar Bodart reageerde alert. Maehle was er dichtbij met een vrije trap van Maehle. Standard probeerde het via een lob van Cop – gered door Didillon.

Wanneer een woeste regenvlaag tien minuten voor tijd de Genk-supporters van de onderste ring uit het stadion joeg, scoorde Onuachu vanuit buitenspel.

BELGA

Vijf minuten later was het wel raak. Dewaest knikte van dichtbij binnen. Dichter kwam Genk niet meer. In blessuretijd maakte Standard de klus helemaal af. Boljevic rondde een counter via Lestienne af. 1-3.

De Limburgers blijven ondanks alles wel op de zesde plaats. Standard kan nu echt niet meer naast play-off 1 vallen. 

Photo News
BELGA14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Als, als als, als RSCA een terechte penalty krijgt voor de voet op Vlap zijn voet in de 16, als Saelemakers niet in de weg ligt tegen Brugge op het schot van Amuzu, heeft RSCA 3 punten bij. Ja, Als,als als.

 • Dirk Keizer

  De rode fouten van Dewaest niet gezien? Genks selectief geheugen. Beste ploeg won.

 • Alfred LEEMANS

  Het lijkt er sterk op dat spelers van minstens 2 kandidaten voor play-off 1 er voor kiezen om liever in Play-off 2 te spelen. Meer kans op winstmatchen en dus op meer premies en er blijft altijd de mogelijkheid op een Europees ticket. Sus blijven hopen Anderlecht.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Standard had in de laatste 2 matchen 5 punten dichter bij Club moeten staan:woensdag zuivere niet gefloten penalty tegen Club en nu Club mogen scoren in 95ste minuut tegen WB.Ook Antwerp verdiende een penalty tegen Club maar kreeg hem niet.En zo kunnen we nog verder gaan.Ook dat is voetbal in Belgie.Geen VARtje aan de lucht,zeggen ze in Brugge.

 • Erwin Van Damme

  Iedereen schrijft Anderlecht al af voor po1 maar met hun programma en het gekwakkel van Genk en Zulte Waregem is alles nog mogelijk