Play-off 1 begint met kopzorg voor Bölöni: "Yatabaré zijn we 4 of 5 matchen kwijt”

Sambou Yatabaré.
Photo News Sambou Yatabaré.
Voor een fors deel van play-off 1 zal Antwerp niet met het geliefkoosde middenveldsduo van Laszlo Bölöni kunnen spelen. Sambou Yatabaré (30) liep maandag tijdens training een spierscheurtje in de kuit op. De Roemeense coach moet op zoek naar een andere partner voor Faris Haroun.

“Die blessure viel een beetje uit de lucht, net als die van Buta”, zucht Bölöni. “Dat is storend, maar wat kan je er aan doen? We zoeken naar oplossingen. We moeten capabel zijn om ons aan te passen. De dokter houdt rekening met drie weken revalideren voor Yatabaré. Ik vrees dat we hem meer dan een maand kwijt zijn. Ik ga niet in detail over wat hij precies heeft, maar hij heeft die kuitblessure op training opgedaan en er niets van gevoeld of het niet gemeld. Pas de dag nadien werd na een onderzoek duidelijk dat er iets aan de hand was. Hij gaat zonder twijfel de eerste vier of zelfs vijf matchen missen.”

Vandaag sluiten wel opnieuw de laatste internationals Sinan Bolat en Daniel Opare weer aan op training. Opare lijkt de man die straks Buta’s plek moet innemen, rechts achteraan. “Terwijl hij er niet was, hebben we in oefenwedstrijden Seck uitgeprobeerd als rechtsback. Dat kan een optie zijn, maar ook Teunckens of Baby kunnen er bij wijze van spreken spelen. Opare kan op beide flanken uit de voeten en ook de jonge Quirynen is een mogelijkheid. Opare kreeg de voorbije wedstrijden al kansen, het is aan hem om van zich te laten horen... als hij speelt.”

Yatabaré in duel met Zulj van Anderlecht.
Photo News Yatabaré in duel met Zulj van Anderlecht.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Janssens

    Anderlecht heeft een groter probleem me een Ariël Jacobs die niet weet hoe hij met jongelingen moet omgaan. Zulke gasten, ik wordt daar moedeloos van. Ze dragen niets bij maar verdringen zich op de eerste rij met een aurora dat kennis moet uitstallen. In realiteit zijn het de mensen die je liever ver weg hebt. Ze spreken voor hun beurt en als het mis gaat zijn zij het ook die gaan zeggen dat men met de voetjes op de grond moet blijven. Idioten.