Parket valt binnen bij KV Oostende: fiscaal onderzoek naar bedrijf van voorzitter Dierckens

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, heeft een huiszoeking uitgevoerd bij KV Oostende. Een tiental speurders kamde oefencomplex De Schorre én de Versluys Arena uit in een fiscaal onderzoek naar de handelsvennootschappen van Frank Dierckens, voorzitter van KV Oostende. Het onderzoek staat los van KV Oostende en de werking van de club. De extra commotie in volle degradatiestrijd is voor de kustploeg op zijn zachtst gezegd geen meevaller. 
Photo News/rv

Zo is Dierckens zaakvoerder van Diaz, een producent van binnenzonwering en raamdecoratie. In het kader van dat fiscaal onderzoek vielen de speurders dinsdagochtend op verschillende plaatsen binnen. Ook in de Versluys Arena en op zijn kantoor op de Schorre werd een huiszoeking gehouden, maar de club heeft zelf niets met de mogelijke feiten te maken.

KVO reageerde met een communiqué. “Er werd expliciet aangegeven dat deze huiszoekingen niets te maken hebben met KV Oostende als club, noch met de overname van de club. Het zou een fiscaal onderzoek betreffen naar de handelsvennootschappen van voorzitter Frank Dierckens. De activiteiten van de club vallen daar volledig buiten. De club betreurt de timing van het onderzoek, maar verleent zijn volledige medewerking.”

Frank Dierckens nam in februari 2019 de fakkel bij KV Oostende over van Peter Callant. De kustploeg bleef financieel wel in zwaar weer. Afgelopen weekend werd de overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij aangekondigd. Pacific Media Group (PMG) verwierf 95 procent van de aandelen, maar Dierckens blijft wel gewoon voorzitter van KVO.

Franky Van der Elst kon er wel om lachen
Simon Mouton Photo News Franky Van der Elst kon er wel om lachen
Simon Mouton Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Goethals

  Tja Rik, binnenkort voetbal met Thioos, Lamberts, Jurions en van Himsten. terug het mooie voetbal van vroeger......toen de supporters nog verstand hadden.

 • Gaston FOUBERT

  Wacht nog maar een beetje rikske, straks ziet gans Brugge nog blauw van 't zwart. Het onderzoek staat totaal los van KV Oostende of kan je niet meer lezen?

 • Pierre Van Dijk

  Voetbal is zwart geld van in de amateurseries tot de top. Ik heb een collega die zich het een en ander kon permitteren met het geld dat hij verdiende met zijn hobby. En dat met lokale "sponsors"! Het wordt tijd dat het potje uitgemest wordt.

 • rik cappelle

  Oei oei oei, "koekske" had nog een rekening te vereffenen en heeft zijn vriendjes aangesproken zeker ?

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Mensen die met voetbal bezig zijn foefelen niet. Zij zetten zich in om de supporters een aangename ontspanning te bezorgen.