Paars-wit freewheelend voorbij Genk: 4-0

PHOTO_NEWS
Anderlecht had vanavond geen kind aan Racing Genk. De Brusselaars haalden het, ondanks een aardig begin van de Limburgers, uiteindelijk makkelijk met 4-0. Grote man was alweer Massimo Bruno, die het vertrouwen kreeg van zijn coach na zijn uitstékende invalbeurt in Brugge. Hij nam twee goals voor zijn rekening, terwijl Najar tussendoor ook wist te prikken. Praet zette in het slot de kroon op het werk na een heerlijk stukje "gallery play" van de Brusselaars. Zo hijst Anderlecht zich naast Club Brugge op 43 punten, en als de klas van Besnik Hasi de twee resterende wedstrijden nog wint zijn ze gewoon opnieuw kampioen van België. Elf nederlagen? Tja...

Van een flauwe eerste helft gesproken... Anderlecht had al vrij snel de voorsprong beet, en dat tekende zich ook duidelijk af in het wedstrijdbeeld. Het was niet toevallig Massimo Bruno die voor de opener zorgde. De aanvaller, die de geschorste Mitrovic moest doen vergeten, was vorige week al razend belangrijk in Brugge, en ook vandaag beschaamde hij het vertrouwen van coach Besnik Hasi niet. Na doorkoppen van Kouyaté plukte hij de bal vaardig uit de lucht, om nadien Köteles koelbloedig te grazen te nemen. "Tegen de gang van het spel in" zeggen zou de waarheid misschien geweld aandoen, maar Genk deed het toch lang niet onaardig in het openingskwartier. Proto moest redden op een poging van Buffel, maar dat was het eigenlijk ook qua gevaar. Na die goal van Bruno zakten de Genkenaars helemaal weg, en ook Anderlecht kon zich lang vinden in die kleine voorsprong. Tot Najar op slag van rusten aangespeeld werd. Tshimanga liet zich kinderlijk ringeloren door de Hondurees, die vervolgens Köteles vloerde met een gekruist schot. 2-0, boeken toe zeker?

PHOTO_NEWS

Cheikhou Kouyaté, de naam viel al even in de eerste paragraaf van dit verslag. De Senegalees voelt zich helemaal in zijn sas in de rol die Besnik Hasi hem sinds kort geeft. Een normale mens heeft twee longen, maar als je Kouyaté bezig ziet zou je gaan denken dat hij toch enkele exemplaren meer heeft dan u en ik. Een tijdje terug was men in het Astridpark naarstig op zoek naar wat toen een "box-to-boxspeler" werd genoemd, maar als Kouyaté er geen is dan weten wij het ook niet meer. Oh ja, om op de vraag van hierboven te antwoorden: de boeken waren wel degelijk toe, ook al omdat Bruno er kort na rust meteen 3-0 van maakte. Tielemans zag z'n maatje lopen en bediende hem ook gepast, waarna de youngster geen seconde aarzelde en zijn tweede van de avond in de verste hoek van Köteles schoot. Bedanken voor het vertrouwen, heet zoiets. Anderlecht kreeg nog een resem kansen op de score verder op te drijven, en uiteindelijk was het slotakkoord voor Praet, die er na een heus 'bruggetjesfestijn'. Ook Vanden Borre deelde daarbij een knappe panna uit, al had het handgebaar achteraf best achterwege mogen blijven (zie Vine hierboven). Nu goed: 4-0, opdracht volbracht, 16 op 24 in de play-offs, Anderlecht virtueel kampioen. Zo simpel is het.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS