Exclusief voor abonnees

Paars-wit afschrijven? Dat weigert Aimé Anthuenis te doen: “Anderlecht is titelkandidaat”

Jan De Meuleneir / Photonews
“Een voetbaldier”, noemt Aimé Anthuenis Trond Sollied. Net zoals hij er zelf één is: Aimé over ­Anderlecht, Lokeren en Olivier Deschacht. “Zulke spelers maken ze niet meer.” 

Trond Sollied, Aimé...

(knikt) “Ik ben hoegenaamd niet verrast door zijn aanstelling bij Lokeren. Ik wist dat Trond veel goesting had in een nieuwe uitdaging. Ik ken Trond goed – bij Anderlecht was hij als Club-coach lange tijd mijn concurrent.”

Hoe was jullie relatie?

“Aangenaam. Ik had Trond graag omdat hij... (denkt na) naturel was. Hij zei wat hij dacht, speelde geen rol, je kon er open en bloot mee praten. Regelmatig hebben we eens een ­dubbelinterview gehad – ik heb daar mooie herinneringen aan. (grijnst) Hij ook. Zo had VTM eens een gans restaurant afgehuurd – historisch, was dat.”

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne Derycker

  Als ze zo verder aanmodderen zal je je mening moeten herzien, Aimé

 • Freddy Van Yperzele

  Als de scheidsrechters niet meer de kant kiezen van Anderlecht is hun rijk uit .

 • Romain Thyssens

  En hoeveel zet Aimé in op zijn 'titelkandidaat' ? Geen cent, zeker ?

 • Marina Lans

  Gaston Foubert, horen,zien en zwijgen is in de zomer zowel als in de winter goed zeggen ze bij ons. Zou heel goed voor jou van toepassing zijn.

 • Ilse Verlinden

  Als Verhaege de VAR heeft gemanipuleerd, heeft hij dat in mijn ogen toch niet goed gedaan. Denk maar aan de 2 nipte buitenspelgoalen van Teo en Diaby. Die van Teo telde wel, die van Diaby niet......