OVERZICHT. Anderlecht en Standard zeker van Play-Off 1. STVV laat zege liggen en moét nu winnen van Gent

Yohan Boli met de handen achter het hoofd. Mist Sint-Truiden Play-Off 1?
Photo News Yohan Boli met de handen achter het hoofd. Mist Sint-Truiden Play-Off 1?
En toen waren ze met vijf. Na vorige week Antwerp zijn nu ook Standard en, jawel, Anderlecht zeker van deelname aan Play-Off 1. In een rechtstreeks duel bepalen Sint-Truiden en AA Gent volgende week zondag (18u) wie het laatste ticket pakt. De Kanaries moéten winnen.

De kaarten van de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie zijn geschud en hebben voor de nodige beslissingen gezorgd. Terwijl de kloof aan de top tussen leider Genk (62 punten) en eerste achtervolger Club Brugge (56) zes punten blijft, hebben Standard, Anderlecht en Gent zich tot winnaar gekroond. De Rouches mogen zich opmaken voor Play-Off 1 na winst in Cercle Brugge. Standard (50 punten) stond snel op 0-2, al werd het na een flater van Cavanda nog zweten (1-2). 

Emond en de Rouches aan het feest in Jan Breydel.
Photo News Emond en de Rouches aan het feest in Jan Breydel.

Ook Anderlecht had geen makkelijke namiddag, ondanks dat de 2-0 anders doet vermoeden. Kortrijk kwam enkele keren bijzonder gevaarlijk opzetten. Maar Kums deed met twee goals Coucke en heel het Astridpark opgelucht ademhalen. Als Anderlecht (48 punten) volgende week verliest in Oostende, kunnen zowel Gent (47 punten) als STVV (47) niet voorbij paars-wit. Sint-Truiden heeft bij gelijk aantal punten minder gewonnen matchen dan Anderlecht.

Kums trapt op vrije trap de 2-0 binnen tegen KV Kortrijk. Anderlecht zeker van PO1.
BELGA Kums trapt op vrije trap de 2-0 binnen tegen KV Kortrijk. Anderlecht zeker van PO1.

De verliezer in de PO1-strijd vanavond werd zo Sint-Truiden. De ploeg van Brys kwam in een nochtans erg genietbare en ook evenwichtige partij op Le Canonnier niet verder dan 1-1. Awoniyi maakte de 0-1 van Kamada ongedaan. STVV speelde in de slotfase nog tegen negen Moeskroen-spelers, maar schoot zichzelf in de eigen voet. Tot opluchting van ook Gent. De Buffalo’s haalden het in de Ghelamco Arena met 2-1 van Oostende. Op enige mooie wijze zorgde Nastic nog voor Gentse vertwijfeling en de gelijkmaker, maar een cruciale goal van Dompé bracht de beslissing. De Buffalo’s hebben in Sint-Truiden genoeg aan een puntje. 

Ontgoocheling bij Marc Brys op Le Canonnier.
BELGA Ontgoocheling bij Marc Brys op Le Canonnier.

Alle ogen straks op Stayen gericht dus, in een heruitgave van de kwartfinale van de Cup. Toen trok Gent in december met 1-3 aan het langste eind via goals van Yaremchuk en Dompé (2), ook de doelpuntenmakers van vandaag. Als Gent het haalt, zitten alle clubs uit de zogenaamde ‘G5' samen met Antwerp (49 punten) in Play-Off 1. De ‘Great Old’ liet vandaag wel van zijn pluimen door met 1-2 te verliezen van Charleroi.

Bekijk de uitslagen en stand hier

HLN10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Dewolf

  Patrick , wellicht een andere wedstrijd gezien : Laforge floot gisteren Antwerp - Charleroi en kon dus moeilijk een fout op Boli fluiten . De ref op Moeskroen - STVV was Lardot . Anderzijds moet ik je wel bijtreden dat hij op Club Brugge de thuisploeg een strafschop cadeau gegeven heeft waardoor STVV nu niet aan een gelijkspel genoeg heeft tegen Gent en ...Club in de titelstrijd 2 gedeeld door 2 of 1 punt te veel krijgt .

 • Jos Van nuffelen

  Patrick Arnouts, gisteren lang tegen 9 man gespeeld, blunder van uw ex doelman tegen Gent, penantymisser van Bokata in Oostende, waren dat ook fouten van de ref?

 • Rudy Claes

  Marc @ Genk mag kampioen worden ... doch Club gaat met de titel lopen en dat gaat pijn doen !!!

 • Jan Boden

  STVV heeft mijn sympathie maar voor de uitstraling van PO1 hoop ik toch op Gent, wegens stadion met echt gras en ruimer publiek.

 • marc castermans

  Anderlecht zal zeker geen kampioen spelen, laat staan tweede worden. Wat ze wel gaan doen is mee bepalen wie wel kampioen wordt en dit mag voor mijn part zeker Genk worden, als het maar de wilden uit Luik of de fanatieken uit Brugge niet worden.