Oulare bezorgt Standard felbevochten zege tegen Antwerp met fantastische pegel, Rouches zeker van play-off 1

Photo News
Standard heeft zijn ticket voor play-off 1 op zak. De Rouches wonnen een intense match tegen Antwerp - aan die rivaliteit gaan we nog plezier beleven (hopelijk). Oh ja, de goal van Oulare was wonderschoon.

Sclessin zat afgeladen vol voor de komst van Antwerp. De Luikse fans waren de bekernederlaag midden december nog niet vergeten.

De fratsen van Lamkel Zé na die match ook niet. Hij werd al van bij de opwarming uitgefloten. Dat zou negentig minuten duren.

BELGA

László Bölöni koos voor gewapend beton tegen Standard – Defour, De Sart, Haroun, Hoedt, Seck, Mbokani. Potig, sterk, stevig. À la guerre comme à la guerre.

Zijn strategie was duidelijk. Alles dichthouden en de lange bal op Mbokani.

Alleen zit Dieu al een paar weken niet lekker in zijn vel.

Standard voetbalde scherp voor de rust.

Krachtig in de duels, geconcentreerd en intensief. De Rouches kregen ook de beste kansen. Lestienne kwam alleen voor Bolat, maar trapte op de doelman.

Bolat was even later ook alert op een laag schot van Bastien. En Antwerp? Bodart had geen probleem op een poging van Mbokani.

En dan was er minuut 34.

Carcela dribbelde zich vast, de bal bleef liggen, Oulare ramde binnen van net buiten de rechthoek. Een schicht – boem! Ga dat zien. Oulare was voorts bijzonder sterk.

De voorsprong aan de rust was verdiend.

Photo News

In de tweede helft kregen we ander Antwerp te zien. Lamkel Zé kreeg onmiddellijk een grote kans – hij mikte oog in oog met Bodart onbeholpen naast. Tjonge, wat een mogelijkheid.

De Great Old nam de wedstrijd in handen. Ze begonnen beter te voetballen, de combinaties werden beter én ze dreigden.

Het schot van Lamkel Zé – hij kreeg even voordien een aansteker naar het hoofd, dat was ook onnodig – was venijnig, de redding van Bodart broodnodig en uitstekend.

Carcela besloot aan de overkant na een leuke dribbel op Bolat.

De intensiteit verhoogde in het slot. De duels werden feller, Antwerp ging op zoek naar de gelijkmaker. Bölöni gooide Gano naast Mbokani. Power play.

Veel leverde dat niet meer op. Een schot van Juklerod, voorlangs. C’est tout.

Standard won, Sclessin daverde.

De Rouches zijn zeker van een plaats in play-off 1.

BELGA
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jacques Peeters

  Verdiende overwinning? Gelijkspel was gewettigd geweest. Doelpunt Oulare was mooi ,maar ook een lucky shot. Bolat had daar totaal geen zicht. Zijn rancuneuze uitspraken tijdens en na de match sieren hem ook niet.

 • marc van de poel

  Misschien wel een verdiende overwinning van Standard. Alleen moest Antwerp een penalty gekregen hebben. Iedereen zag dat Lamkel Zé aan het shirt werd vastgehouden bij zijn doorbraak die resulteerde in een gemist schot. Genk zou die penalty in elk geval wel gekregen hebben. Antwerp niet.. Schandalige leiding trouwens, tijdens Kortrijk-Genk.

 • Jos Vannuffelen

  Hopelijk geraakt antwerp niet in PO1, hebben daar niets te zoeken buiten herrie schoppen.

 • frankie bressinck

  Eindelijk! Eens een echte "buteur". Hopelijk blijft hij fit en lapt hij er nog een tiental in! Standard heeft altijd nood gehad aan zo'n profiel. Vroeger met Kostedde, dan met Edstrom, Wendt, Hrubesch en recenter met Mbokani en Jovanovic!

 • Laurens Hostens

  Verdiende overwinning voor de Rouches. Met Antwerp moeten we in POI geen rekening houden.