Opportuniteit voor Belgische clubs? Leye en Eupen uit mekaar

Photo News
Het onvermijdelijke is gebeurd. Mbaye Leye (35) is niet langer een speler van AS Eupen. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden.

Negen goals: dat waren de statistieken van Mbaye Leye vorig seizoen bij AS Eupen. De Senegalees, overgekomen van Zulte Waregem en getekend voor drie seizoenen in de Oostkantons, had zo een groot aandeel in het behoud. Toch werd al snel duidelijk dat nieuwe coach Claude Makelélé het niet op Leye begrepen had. Na enkele weken al stelde hij zijn meest productieve spits niet meer op. De echte reden daarvan kwam nooit naar buiten.

Toen Makelélé ook bij de start van de voorbereiding besliste om geen beroep te doen op Leye - hij mocht niet mee op stage - zocht de speler een oplossing. Die is er nu gevonden: zijn contract werd in onderling overleg ontbonden. Dat betekent dat Leye, die al die tijd een individueel programma afwerkte en dus fit is, vrij is om bij een andere club aan de slag te gaan. Mogelijk kan hij een opportuniteit betekenen voor eersteklassers die scorend vermogen en/of leiderschap zoeken.

Photo News
BELGA14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucien Peeters

  Goeie targetspits maar moeilijk mannetje.

 • Patrick Brusseel

  Heeft gewoon het ongeluk dat de nieuwe trainer (Makelele) hem niet moet. Scoorde voor die zijn komst wel 9 keer dus FC De Kampioenen niveau is dat nog niet. Leye deed trouwens niets verkeerd in Eupen want miste geen enkele training. In Waregem was er hem iets beloofd in de euforie na de bekerwinst maar dat stond niet op papier. Zelfs Dury heeft dat achteraf toegegeven. Zowel ZW als Leye kwamen daar als verliezers uit.

 • Stefan Baert

  KV Mechelen?? Samen met Berrier. Dat gaat vonken geven. Hebben we gezien in Waregem.

 • Gillis Van Laethem

  Spijtig bestaan FC Kampioenen niet meer , daar kwam/komt hij zeker voor in aanmerking , is op zijn niveau tegenwoordig .

 • Fons Billen

  kv Mechelen ?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00