Oppermachtig Club Brugge laat weinig heel van AA Gent: 4-0!

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
4
0
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Club Brugge heerst in de Jupiler Pro League. Het team van Philippe Clement haalde fors uit in de ‘Slag om Vlaanderen’, al moeten we daar wel bij zeggen dat individuele fouten in de Gentse verdediging de competitieleider een vrijgeleide bezorgden.

Philippe Clement stuurde dezelfde elf het veld op die dinsdag een punt pakten op Real Madrid. Jess Thorup overschouwde de fitheid van zijn troepen na de verplaatsing naar Oleksandrija en paste op basis daarvan zijn veldbezetting aan. De Deen koos voor een driemansdefensie, een concept dat hij al meermaals had gehanteerd in het laatste halfuur van eerdere matchen.

Club Brugge domineerde, maar Gent hield de zaken redelijk onder controle, tot een paar defensieve foutjes zich opstapelden. Diatta mocht te makkelijk voorzetten van Asare, Bronn legde Vanaken niets in de weg om binnen te koppen. De eerste helft was al meer dan halfweg voor Gent voor het eerste gevaar zorgde. Odjidja stuurde Dejaegere door de buitenspelval, maar Mignolet én de paal voorkwamen de gelijkmaker.

Photo News

Wéér Laforge

Een minuut later ging Bronn opnieuw – en deze keer schromelijk – in de fout. De Franse verdediger trapte pardoes naast de bal. Plastun kon nog beletten dat Tau profiteerde, maar Diatta kon in de rebound makkelijk scoren. Gent had terug in de match kunnen komen na een strafschopfout van Mechele op Yaremchuk, maar Lardot liet doorspelen. Een scheidsrechter kan slecht geplaatst zijn, maar ook in het busje bleef het merkwaardig stil. Daar zat Nicolas Laforge, die vrijdag in Charleroi ook al een doelpunt van Chadli annuleerde voor handspel dat alleen hij gezien had. Laforge is één van onze betere refs, maar daarom nog geen goeie VAR. Het lijkt dan ook tijd om hem uit het busje te halen.

Dejaegere strandde voor de rust nog een keer op Mignolet, Schrijvers liet aan de overkant de kans op 3-0 liggen. Thorup greep tijdens de rust in en schakelde weer over naar een viermansdefensie. Kaminski hield Schrijvers en Diatta in één en dezelfde fase van een derde Brugse goal, maar na een inschattingsfoutje van Plastun kreeg Dennis een vrijgeleide voor de 3-0.

BELGA

Match gespeeld, maar Gent kreeg daarna nog aardig wat kansen om te milderen. Depoitre mikte van dichtbij binnen het bereik van Mignolet, ook Odjidja en David vonden de Brugse doelman op hun weg. Depoitre kreeg ook een doelpunt aangeboden door Yaremchuk, maar hij mikte van dichtbij naast. Aan de overkant miste Schrijvers nog voor open doel, maar in de slotfase prikte Diagne de 4-0 binnen.

Slechts vier grotere thuiszeges voor Club tegen AA Gent

1969-1970: 8-0

1919-1920: 7-0

2004-2005: 5-0

2006-2007: 5-0

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Declerck

  Brugge is gewoon een heel goede ploeg aan h worden. In alle linies zit heel veel kwaliteit én kwantiteit. Potentiele marktwaarde is ook vele male groter dan andere ploegen. spelers als Diatta, Mata, Tau, Diagne, Deli, Dennis,...zijn samen toch makkelijk 100 miljoen waard, en dan reken ik nog niet door. kloof zal komende jaren wrsch alleen maar toenemen.

 • luc teirlynck

  Rits na 15,min 3 vuile overtredingen ref trekt zelfs geen geel , mooie 1-0 , 2-0 cadeau van Dylan bronn , dan laat var het na om gent penalty te geven en terug te komen in de match daarna terug cadeau van gent verdediger en een 2 de helft die overbodig was de 4-0 had er mits correcte spelleiding gerust anders kunnen uit zien .

 • Korneel De Man

  grote broer vs kleine broer. logische uitslag dus

 • Rik Vrachten

  Hopelijk trekt straks om 20u KRCG de lijn van woensdag = Napoli , door en komt KRCG weer op het bijna niveau van vorig seizoen ???? Zoniet krijgen we maar één saai seizoen hoor !! Wel een dikke proficiat aan Clement en FCB . Van een KRCG fan .

 • danny buyse

  Vormer werd tegen Eupen hard omver geduwd en kreeg daarvoor geen strafschop. Daarom ga ik niet akkoord dat Mechele een strafschopfout heeft gemaakt want die was nog lichter. Had Vormer wel strafschop gekregen zou ik ermee kunnen leven dat Gent er vandaag ook één zou gekregen hebben.