Opnieuw teleurstellend Anderlecht graait de drie punten mee op de Freethiel

De drie punten zijn binnen voor Anderlecht en daar is meteen ook alles mee gezegd. Paars-wit stelde op bezoek bij Waasland-Beveren opnieuw teleur, maar won wél. Defour zette de Brusselaars vanop de stip op weg naar de zege na dom hands van Corstjens en in de slotseconden besliste Praet de partij na een knappe actie. Anderlecht komt zo wat dichter bij leider Club Brugge, dat morgen de topper speelt tegen Racing Genk.

Nul op zes. Dat was het slechte rapport van Anderlecht de laatste twee wedstrijden buitenshuis. Bij de start van de kerstvakantie kregen de jongens van paars-wit de kans om daar verandering in te brengen. Besnik Hasi eiste een zes op zes. Dan moest er gewonnen worden op de Freethiel. Op bezoek bij Waasland-Beveren kwam Steven Defour opnieuw in de ploeg. Ook Leander Dendoncker en Dennis Praet speelden en dus was Youri Tielemans het kind van de rekening.

Paars-wit begon, in tegenstelling tot de voorbije uitwedstrijden, gretig aan de partij. Het versierde al snel ook de beste kans van de eerste helft, maar Aleksandar Mitrovic zag zijn poging gekeerd door Colin Coosemans. Hasi wilde toen al een penalty na een trekfout van Sousa, maar de paars-witte elfmeter kwam wat later. Op een hoekschop ging bij Wouter Corstjens het licht uit. Als een ware basketter beroerde de verdediger de bal met de hand en scheidsrechter Erik Lambrechts twijfelde niet. Defour zette de elfmeter feilloos om.

Gek genoeg kwam Waasland-Beveren daarna beter in de wedstrijd, maar Silvio Proto moest maar één keer in actie komen. De stand na 45 minuten was verdiend te noemen, maar hopeloos was de situatie zeker niet voor de Waaslanders.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

De tweede helft was mogelijk nog slechter dan de eerste. Het tempo daalde zienderogen, maar dat kon Anderlecht niet deren. De Brusselaars hadden de match onder controle en zagen ook dat Waasland-Beveren nauwelijks in de buurt van Proto kwam.

Pas in het slot kwam de thuisploeg opzetten en bijna werd Proto verrast door een ploegmaat. Een doorgekopte vrije trap van Colin duwde de goalie uit zijn doel. De wedstrijd leek te gaan eindigen op een krappe overwinning voor Anderlecht, maar het venijn zat nog in de staart. Nadat Dennis Praet na een knappe actie de wedstrijd besliste, kwam paars-wit nog met tien te staan na een strenge tweede gele kaart van Dendoncker. Hoe dan ook, de drie punten gaan mee naar Brussel en morgen kunnen de spelers van paars-wit met een gerust hart naar de topper op Jan Breydel kijken.

PHOTO_NEWS
BELGA