Operatie Silvio Proto goed verlopen: tot 3 maanden out

BELGA
Silvio Proto is gisteren met succes geopereerd aan zijn onderarm. De doelman van Anderlecht is volgens clubdokter Peter Wieme twee à drie maanden out.  "De eerstvolgende weken moet Silvio een gips dragen. Het is belangrijk dat de breuk voldoende geheeld is vooraleer hij hervat, want voor een doelman zijn de armen belangrijker dan voor een speler," zegt Wieme in Het Laatste Nieuws.

Proto bedankte gisteren op Twitter de vele mensen die hem steunbetuigingen stuurden en wenste Bossut, die hem bij de Rode Duivels vervangt, veel succes. "Geniet van Brazilië", schreef de doelman. Op Facebook postte de doelman een foto vanop zijn ziekenbed vlak voor de operatie.

De blessure van Proto verandert ook veel voor Thomas Kaminski. Die stuurde de voorbije maanden aan op een uitleenbeurt, maar dat is nu niet meer mogelijk. "Kaminski zal bij het begin van de nieuwe competitie onder de lat moeten staan bij Anderlecht", benadrukt voorzitter Vanden Stock. "Ik hoop dat hij die kans grijpt. Of we nog een extra doelman aantrekken, weten we op dit moment nog niet. Kudimbana is in elk geval einde contract."

BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00