Exclusief voor abonnees

Op het gebied van stadions hinkt ons land straatlengte achterop met het buitenland: "Het is soms ­gênant om clubs uit het buitenland te ontvangen"

Foto PN
Gisteren kon u lezen dat veel Belgische clubs afhankelijk zijn van transferinkomsten. De grote uitzondering is AA Gent, met dank aan zijn nieuwe Ghelamco Arena. Terwijl een nieuw stadion dé hefboom is voor het voetbal, hinkt ons land lichtjaren achterop tegenover de ­buurlanden. Beterschap is er niet in zicht. 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven Lernier

  Zaag zaag voetbal voetbal zaag zaag. Genoeg already. Dat de clubs dan betalen voor nieuwe stadions. Als ze geld hebben om spelers honderden duizenden euros per dag te betalen dan hebben ze meer dan genoeg im hun eigen stadions te bouwen. Zijn er echt zo weinig mensen die inzien wat voor een gekdklopperij voetbal is ? Het gaat al lang niet meer over een sport.

 • Tijl Geens

  miljoenen betalen aan hun spelers is geen enkel probleem. maar meebetalen aan een statium, dat is er over natuurlijk

 • Lodewijk Verborgt

  Philip Maes sind wanneer is een voetbalstadion industriele ontwikkeling?

 • Dick De Zeure

  So what? Sport is groot geld,glitter en glamour geworden.Waarom zou de belastingbetaler moeten opdraaien voor de bouw van superdeluxe stadions? Er zijn wel dringender en belangrijkere zaken in het leven dan die overbetaalde en overroepen voetballers in de watten te leggen!

 • Werner Cerisier

  groen en rood hebben ervoor gezorgd dat er zelfs geen windmolen kan gebouwd worden wegens o.a. natuur en dieren. Wat zou er dan een stadion kunnen gebouwd worden.