Oostende wint play-off 2 na penalty's, Zulte Waregem zeker van Europees ticket

BELGA
Zulte Waregem is de grote winnaar van het treffen in play-off 2 tussen KV Oostende en KV Kortrijk. Oostende en Kortrijk hielden het vanavond op een 2-2 gelijkspel, waardoor er verlengingen aan te pas kwamen. Daarin vielen er geen goals en dus moesten penalty's voor de beslissing zorgen. De kustboys toonden zich koele kikkers en kroonden zich tot de winnaar van play-off 2. Omdat KV Oostende geen Europese licentie heeft gekregen komt er geen duel tegen het nummer vier van play-off 1, Zulte Waregem.

Niet alleen in Oostende zullen de spelers en supporters vanavond een feestje bouwen, ook in Zulte Waregem zal de champagne vloeien. Niet dat Essevee kampioen is, maar dankzij de zege van Oostende in play-off 2 zijn de manschappen van trainer Dury wel zeker van een plaats in de voorrondes van de Europa League. Oostende had niets meer te winnen of te verliezen, maar het had in 2014 nog niet verloren in eigen huis en wilde dat zo houden. Aan de overzijde was dé vraag of de spelers van KV Kortrijk nog zin hadden in die twee extra duels met Zulte Waregem. Op basis van de eerste helft is het antwoord simpel: neen.

Penalty
De 'Kerels' waren wel gretig in de eerste vijf minuten, maar daarna brachten de KVK-spelers werkelijk niets op de - slechte - grasmat.  De beste kans voor de pauze was voor Oostende. Een vrije trap van Siani belandde net naast de eerste paal. KV Kortrijk kwam wel vurig uit de kleedkamer. Chevalier legde de bal klaar voor Raman en die had eigenlijk moeten scoren, maar doelman Ovono pareerde de poging. Enkele minuten later was het wel raak. KVO-speler de Schutter beroerde de bal met de handen en Gumienny wees naar de stip. De Smet faalde niet en zette de bezoekers op voorsprong.

Dolle slotfase
De goal van KV Kortrijk was een 'wake up call' voor de thuisploeg, die gretiger begon te spelen. De kustploeg zette Kortrijk onder druk en versierde kans op kans. Martens, Schmisser en vooral Coussement kenden pech bij hun pogingen. Uiteindelijk lukte het toch, toen Wilmet een pass van Coussement verzilverde. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de slotfase knalde invaller Coulibaly - volgend seizoen speler van KV Oostende - de 1-2 voorbij Ovono. Een rampscenario voor Zulte Waregem. Gelukkig kon Essevee rekenen op KVO-speler Jonckheere. Die nam een voorzet van Coussement meteen op de slof en de bal verdween tussen de benen van doelman Clepkens in doel: 2-2.

Verlengingen en mogelijk penalty's moesten voor de beslissing zorgen. In de tweede verlenging miste Chevalier, die trouwens een rode kaart had moeten krijgen voor een smerige overtreding, dé kans op de 2-3. In de penaltyreeks gaven beide elftallen elkaar lange tijd geen duimbreed toe, tot Ovono de elfmeter van Tomasevic stopte. Gertjan Martens knalde de beslissende 7-6 tegen de touwen!

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA