Ook op Daknam geraakt Westerlo niet van rode lantaarn af

Westerlo is er vanavond niet in geslaagd zich van de rode lantaarn te ontdoen, het ging met 2-1 onderuit tegen Lokeren. De Waaslanders zijn nu mathematisch zeker van het behoud, de Kemphanen starten volgend weekend de laatste speeldag als hekkensluiter. Bob Peeters en de zijnen hebben hun lot dan niet meer in eigen handen.

Westerlo startte op Daknam niet als een ploeg die wilde winnen. Er waren nog geen drie minuten gespeeld of Van Langendonck moest al een knal van Coelho uit zijn doel boksen. Op de hoekschop die volgde ging de Westelse doelman echter onder de bal door en Maric profiteerde optimaal, 1-0. Nadien herpakte Van Langendonck zich knap, hij hield zowel Patosi als Harbaoui van een doelpunt. Aan de overkant dook Verhulst een verraderlijke kopbal van Cools uit zijn doel. Het sluitstuk van Lokeren moest zich op slag van rust toch gewonnen geven toen de bal op de stip ging na een fout van Odoi op De Ceulaer. Gounongbe faalde niet, 1-1. Westerlo met een gelijkspel én hoop de kleedkamers in.

Na de koffie duurde het even voor er op Daknam iets te zien was. Pas na 62 minuten spelen zorgde De Ceulaer voor de eerste dreiging. Hij besloot naast vanuit een scherpe hoek. Aan de overkant dook Harbaoui als een duiveltje uit een doosje op om een vrije trap van Patosi tegen de touwen te werken, 2-1. Niet veel later werd Lokeren een strafschop ontnomen toen Lambrechtst een fout van Apau op Odoi niet floot. Wie op een slotoffensief van Westerlo zat te wachten, kwam bedrogen uit. De Kemphanen (27 punten) zullen het volgende week moeten doen, al hebben ze het niet in eigen handen. Thuis moet er gewonnen worden van Waasland-Beveren én gehoopt worden op een misstap van OHL (29 punten, thuis tegen Club Brugge) of STVV (29 punten, thuis tegen Lokeren).

Dat Westerlo meer dan alleen een kaarsje moet branden om niet te zakken naar tweede klasse zag ook onze man op Daknam. Zijn volledige verslag leest u hier op HLN SPORT PLUS: nu één maand GRATIS én geen betaalgegevens nodig.

BELGA
BELGA
belga
belga
BELGA
belga
belga
belga
BELGA
BELGA