Ook Brugse fans maken kennis met de kooi van STVV: “Een pure schande”

Photo News
Club Brugge won zaterdagavond met veel moeite van STVV (1-2). De meegereisde fans kregen dus weer een overwinning te zien van blauw-zwart, maar waren toch vooral ook misnoegd over de omstandigheden waarin ze de match moesten volgen.

“16 euro voor een staanplaats, 21 euro voor een zitplaats?! Een pure schande. Is dit respect voor voetbal en supporterscultuur?”, zo vraagt iemand zich af op Twitter, vergezeld door beelden van de kooi van plexiglas en de netten achter een van de twee doelen. Die kwam er in de aanloop naar de (gestaakte) match van STVV tegen de rivalen uit Genk - eind september. Het initiatief kwam niet van STVV, want de club huurt het stadion, maar wel van Roland Duchâtelet, de eigenaar van Stayen. Sint-Truiden wilde op die manier vermijden dat de fans van Genk opnieuw vuurpijlen op het speelveld zouden gooien, zoals dat tijdens de voorbije derby’s het geval was.

De kooi met plexiwanden en netten blijft overigens. Alle bezoekende supporters zullen er de komende weken en maanden mee te maken krijgen. Op het einde van het seizoen gaat de tribune wel helemaal tegen de grond voor een nieuwe zittribune. 

Zoals op onderstaande foto’s te zien, was het niet bepaald comfortabel toeven voor de Brugse fans in die kooi. Op het moment dat verdediger Ricca de winning goal aantekende, werden de fans die het dichtst bij het veld zaten net niet geplet tussen de andere fans en de glazen wand.

Photo News
Photo News
Photo News51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  16 euro voor een staanplaats, 21 euro voor een zitplaats. Daar sta/zit je bij een Engelse, Duiste, Nederlandse of Spaanse competitie nog niet eens in het stadion. Ja buiten, mag je op een groot scherm meekijken. Even serieus, STVV heeft dat ook niet voor niets gedaan. Wanneer supporters zich gedragen was het ook niet nodig geweest, nu blijkbaar wel.

 • Didier Verhamme

  Hier is het voetbal en vechtbal ! ! Die supporters doen het zichzelf aan ! ! Steeds vechtpartijen ! ! Vuurwerk enz . . . WAT HEEFT DAT ALLEMAAL MET VOETBAL TE MAKEN! ! !

 • Bram Decoster

  Hij heeft meer dan gelijk! Hallo we hebben het hier wel over vuurpijlen hè !

 • Marcel Caers

  Heel simpel blijf er weg en het is zo opgelost

 • willems michel

  Brand ! Kan alleen maar als een onnozelaar het zelf in brand steekt. Vuur hoort niet thuis bij voetbal en als supporters supporters waren, hadden ze nergens kooien nodig.