Onze huisref Tim Pots over afgekeurde goal Chadli: "Geen handspel en fout tegen protocol"

RV
Vlak voor rusten kopte Chadli Anderlecht op 1-2, maar de VAR bekeek de fase uitvoerig en communiceerde vervolgens aan ref Wesley Alen dat het doelpunt niet geldig was. De VAR oordeelde dat de bal via de arm van Chadli tegen de netten ging. Onze huisref Tim Pots denkt daar anders over. 

“In geval van handspel, ligt de eindbeslissing bij de scheidsrechter. Hij moet dus naar het scherm geroepen worden om de beelden te herbekijken. Dat is niet gebeurd en dat is een fout tegen het protocol”, aldus Pots. 

“Ik ga er evenmin mee akkoord dat het handspel is. De bal raakt het sleutelbeen of de schouder van Chadli en niet de arm. Dat zouden ze in het busje moeten kunnen zien, want daar beschikken ze over de functie om intensief in te zoomen bij zo’n geval, tot 200 procent zelfs. Ze kunnen dus wel degelijk een vergrootglas gebruiken.”
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Die hebben dat gewoon bewust afgekeurd wetende dat het een terecht doepunt was. Moet niet verder zoeken. Wat bewust beïnvloeden van een wedstrijd is dus ontslag en boete.

 • Erwin Schauvliege

  Dit is niet nieuw. De laatste jaren werd Anderlecht daar regelmatig mee geconfronteerd. Er zijn nu eenmaal een aantal scheidsrechters incl lijnrechters en VAR-verantwoordelijken die de competitie een beetje willen helpen bijsturen. En er zijn nu eenmaal een aantal voorzitters en managers die (dezer dagen subtiel) proberen die scheidsrechters incl hun helpers proberen aan hun kant te krijgen. De bond weet dat maar kijkt de andere kant op. Ook omdat die clubleiders deel uit maken van de bond.

 • Geert Vande Walle

  Alle discussies over de VAR afschaffen : goed voor het milieu door minder electriciteit gebruik, goed voor de gezondheid door minder stress, goed voor vanalles en nog wat nog door minder ? (naar keuze)

 • Ronny Hanssen

  De VAR ziet ook dat Chadli de bal met de schouder raakt hoor. Net zoals ik dat zie, jullie dat zien en het kleinste kind dat ziet. De enige verklaring is dus dat de VAR er van uit ging dat scoren met de schouder gelijk staat met handsbal of er is sprake van manipulatie. Geld of onkunde...

 • august Goossens

  niet schandalig bal komt enkel op schouder niet op hoofd dus videoref heeft gelijk