Onze huisref Tim Pots: “Goal Depoitre had altijd afgekeurd moeten worden”

Gent was vanavond heer en meester tegen een bijzonder zwak KV Mechelen en kon bovendien ook nog op de hulp van de VAR rekenen. Bij de derde Gentse goal, even voor de pauze, kreeg Depoitre de bal eerst duidelijk tegen de hand, waarna hij in tweede instantie kon scoren en er 3-0 van maken. Een fase waarbij de VAR, in dit geval Erik Lambrechts, altijd had moeten ingrijpen. Een goal nadat een aanvaller een bal tegen de hand krijgt, vrijwillig of niet, kan niet geldig zijn.

Zo zegt onze huisref Tim Pots: “Wanneer een aanvaller de bal tegen de hand/arm krijgt (zelfs al gebeurt dat helemaal onvrijwillig en is de arm tegen het lichaam) en daarop ontstaat een doelpunt of scoringskans, dan wordt dit altijd aanzien als handspel. Deze instructie wordt in België al toegepast sinds de playoffs en in de rest van Europa sinds het begin van dit seizoen. De VAR had de ref naar het scherm moeten roepen en hem het beeld vanachter het doel moeten tonen. Vervolgens had het doelpunt afgekeurd moeten worden.”

rv16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin Van Praet

  De VAR laat elke week meer en meer steken vallen en kennen zelfs de regels niet. Hoe kan de VAR dan ooit au sérieux genomen worden ? Gelukkig dat deze fout nu ni van cruciaal belang of het nu 2-0 of 3-0 was maar voor hetzelfde geld was deze fout wel cruciaal geweest. Word meer en meer een bende amateurs...

 • Roger Deprez

  Altijd problemen met de VAR en de refs, is duidelijk niet de schuld van deze mensen maar van het systeem dat nooit zal werken zoals het zou moeten zijn. De refs de eind beslissing blijven geven is al fout, de var moet een ref kunnen verbeteren en de fout moet op het stadion scherm komen zodat duidelijk te zien wat aan iedereen wat juist, anders blijft men in een grijze zone die niet juist en onduidelijk is. Maar of de conservatieve voetbal bonden daar klaar voor zijn is een andere vraag.

 • Eddy Peeters

  Heb zondagavond op Vier de beelden gezien en daarna de pancarte met de tekst van bewust reglement. Zoals Tim Pots het nu beweert is correct en al de rest is zakkenvulsel. Ik lees in de reacties zelfs dat Mechelen toch had moeten zakken en dus boontje om zijn loontje komt; heel goed bezig mensen.

 • Bart Stroobandt

  Geachte heer Tim Pots - je moet je regels ook eens goed lezen hè - om het moment dat de bal de arm raakt gaat die niet richting het doel of een speler van Gent waardoor er geen doelpunt of scoringskans uitkomst. Waar daarna de spelers van Mechelen beginnen te prutsen. Waardoor er een nieuwe situatie ontstaat. Moest de regel gewoon zijn aanvaller in de 16 bal op de arm is fout. Dan pas heb je een punt. Moesten de regels eens duidelijk zijn dan was er geen discussie mogelijk

 • Maria van de Beek

  KV had ook altijd moet zakken naar 1B, het kan niet altijd mee zitten!