Exclusief voor abonnees

Onze huisanalist Marc Degryse: “De nederlaag van Anderlecht is een koude douche, maar ik zou niet overdreven panikeren”

Simon Mouton Photo News
Ook onze huisanalist Marc Degryse zag hoe Anderlecht vandaag in eigen huis ten onder ging tegen KV Oostende. Een valse start voor Vincent Kompany. “Deze nederlaag is een koude douche, maar ik zou niet overdreven panikeren. En wat ik van Vlap en Verschaeren in de eerste helft heb gezien, was indrukwekkend", aldus Degryse.

De lat ligt hoog

“Kompany heeft meteen duidelijk gemaakt waar hij naartoe wil. Hij legt de lat hoog voor Anderlecht door met aanvallend en aantrekkelijk voetbal tot resultaten te willen komen. Anderlecht koos altijd voor de voetballende oplossing van achteruit tot in het extreme toe. Door bovendien met vijf jongens van ­onder de 20 te spelen heeft hij wel voor de moeilijkste weg gekozen. Door de lat meteen hoog te leggen zal hij makkelijker keuzes ­kunnen maken.” 

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland Lensink

  Wat is dan "overdreven panikeren"? Je kan toch niet meer panikeren dan panikeren ...

 • André Christiaens

  Hoe je een wedstrijd speelt heeft geen belang alleen de doelpunten tellen, één meer maken dan de tegenstrever en je wint de wedstrijd. Nu heeft de Var haar werk gedaan en zonder de Var was Anderlecht weeral bevoordeeld geweest.90% van de lijnrechters zijn te traag in het opvolgen van het buitenspel positie, sommige lopen 10 meter achter de achterspelers en kunnen niet zien of het buiten spel het is.

 • Dirk Keizer

  Anderlecht was top. Hun voetbal was verzorgd met een resem kansen, werkelijk oogstrelend! Of ben ik mis? De pers pakt ze aan met fluwelen handschoenen. Het is, ondanks the prince, een doodgewoon ploegje dat thuis tegen KVO niet kon winnen. Zonder veel toptransferts zal het opnieuw niets worden.

 • Carlos Simonis

  Inderdaad, dat laf voetbal moet eens afgelopen zijn. Wel klagen dat Frankrijk tijdens het WK zo laf gevoetbald heeft tegen de Rode Duivels, terwijl ze zelf nooit aanvallend voetbal gespeeld hebben. Altijd afwachten op de fouten van de tegenstander. Dat mag, maar niet gaan janken als de tegenstrever het ook doet. Ik mag hopen dat Kompany gaat slagen met dit veredeld jeugd-elftal, eindelijk verzorgd en aanvallend voetbal.

 • David Lievens

  Eigenlijk heeft kvo niks gedaan... enkel over rsca praten. Wel, ik zal het dan zeggen. Kvo zette hoog druk en dan willen uitvoetballen vereist spelers vh niveau man city of Barcelona. Daardoor vaak foute passes. Kompany wil het niet aanpassen, dan is rsca simpel te verslaan. Zet druk op de achterlijn en ze gaan nog veel verliezen. Kompany is naïef als hij gelooft dat dit goed zal komen.