Onze Chef Voetbal ziet hoe Frutos zich net als Weiler belangrijker lijkt te voelen dan de spelers

photo_news
Beginnen doen we met een zinsnede die we ook al gebruikten in de beginperiode van René Weiler: 'We hebben het laatste nog niet gezien van die man.' Nicolás Frutos is al even apart als zijn illustere voorganger - in totale wanorde, met Trebel als linksachter, won paars-wit in het slot miraculeus in Beveren. Of het goedkomt met Anderlecht? Zegt u het maar.

Het beste van paars-wit zaterdag op de Freethiel? De persconferentie achteraf. Daar onderscheidde Frutos zich wél. De Argentijn - in tegenstelling tot zijn voorganger - kijkt niet neer op journalisten. Hij betrekt hen (en zo ook de supporters en andere waarnemers) in zijn verhaal - hoera, een voétbalverhaal. Frutos maakt - weeral - even knotsgekke keuzes als Weiler, maar hij legt ze dan toch uit, en altijd blijft de traditie van RSC Anderlecht de basis: "De bal hebben en kansen afdwingen".

De grootste vijand van Frutos lijkt evenwel Frutos zélf te zijn. Met slechts vier wedstrijden krediet is het vreemd om vast te stellen dat de Argentijn om zijn goede ideeën te realiseren toch de lastigste weg kiest - die van de tactische flexibiliteit. Waarom, als je als trainer midden in het seizoen komt binnengevallen, niet kiezen voor duidelijkheid en trainen op herhaling in plaats van eens zus en dan weer zo te voetballen? Frutos heeft als assistent van Weiler kunnen vaststellen hoe deze kern niet uitblinkt in voetbal-IQ eenmaal de spelers zelf oplossingen moeten bedenken.

Ziedaar ook de kritiek die je wel eens hoort binnen de club: Frutos heeft kwaliteiten, maar hij wil té graag zijn stempel drukken, té hard opvallen. Geldingsdrang. Frutos en Weiler starten weliswaar vanuit een verschillende filosofie - de ene wil de bal, de andere niet -, maar het lijkt of, net als Weiler, Frutos zich belangrijker acht dan zijn spelers.

Nieuwe coach, zelfde verhaal. Lees de hele uiteenzetting van onze Chef Voetbal, met onder andere de laatste trainer bij paars-wit die volgens Stephan Keygnaert 'normaal' deed, in onze Pluszone. Proef nu vier weken gratis.

belga
belga40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pimpernel

  Van zodra er chef-voetbal boven het artikel staat doe ik zelfs de moeite niet meer om het artikel te lezen! Ge kunt mijn reactie nog eens in de prullenmand doen verdwijnen! Gelukkig lees ik ondertussen nergens nog : UW MENING TELT!

 • RDBT

  Als Hein straks voorgesteld is bij Anderlecht zal de sportchef Stephan Keygnaert zeker en vast een spontaan orgasme krijgen!

 • Philip Waelkens

  Frutos buiten ! Frutos buiten ! Euh... Weiler binnen, Weiler binnen... ik weet het ook niet meer.

 • M G

  Eerst Weiler het leven zuur maken, nu Frutos.Ik vond dat Weiler nog vriendelijk was voor de pers. Die is wel zijn job kwijt omdat de gazet hem ni graag had!

 • roisine

  Ik lees net dat frutos kans zou maken om bijvend coach van anderlecht te zijn, dat zou bij monde door manager van hoksbeek gezegd geweest zijn.dat zal veel stof tot speculatie geven. ja een jonge trainer een kans geven, waarom niet, maar de speelplaatsen die hij nu aan de spelers geeft. Misschien tegen celtic dat kums in de punt van de aanval zal spelen, boeckx linksback en teo in het doel. het moet te doen ze..... alles is in voetbal mogelijk

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00