Exclusief voor abonnees

Onze Chef Voetbal ziet Anderlecht 6 op 6 pakken: "Voilà, de komende weken is het aan u, Herman Van Holsbeeck"

BELGA
Driekwart van deze topper was weinig soeps. De controle die Anderlecht over de wedstrijd had dankzij haar balbezit, maakte dat als dan tóch, met veel goede wil, één ploeg moest winnen, het paars-wit was. In het slotkwartier besliste Hanni de wedstrijd. 

Volle tribunes, een paars-witte tifo bij de aftrap, en al snel de 'Mexican Wave' ingezet - voor een keertje een sfeervol Constant Vanden Stock-stadion op deze tweede Kerst.

Anderlecht moést winnen, AA Gent mócht winnen.

Het was al een tijdje geleden dat Anderlecht aanvankelijk zó vlot de bal kon laten rondgaan. Trebel had zeeën van ruimte om de machine op gang te brengen. Stonden de bezoekers wel goed? Rechtsbuiten Kalu moest keer op keer achteruit.

Anderlecht creëerde alle gevaar voor de rust langs zijn linkerflank - Deschacht had telkens een vrije baan tot twintig meter voor het doel. Iets na het openingskwartier had Kalinic alle moeite met het afstandsschot van 'Oli', waarna de toegesnelde Gerkens de rebound onder Kalinic voorlangs duwde.

Die eerste vijftien minuten waren best oké van Anderlecht. Een hoog tempo áán de bal, een goede pressing zonder bal. Trebel en Kums beheersten het middenveld, en de vleugelspelers haalden de achterlijn.

AA Gent geraakte zeer moeilijk in zijn spel. Zij hebben hetzelfde probleem als Anderlecht - scoren is lastig wegens geen diepe spits die creëert voor zichzelf en voor een ander. De statistieken van Yves Vanderhaeghe zijn daarom des te indrukwekkend.

Photo News

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Haelen

  Tja, Brugge is super, Anderlecht heeeel zwak. Na de puntendeling nog maar 7 puntjes hé. En als Brugge dan geen kampioen is steken ze het opt systeem met de play offs.

 • Elly Terweil

  Die dertien punten achterstand zijn al het werk van meneer van holsbeeck volgens mij heeft hij al genoeg gedaan. En nu gaat hij den boel een beetje lopen saboteren. Weg met dat stuk verdriet.

 • eric debanne

  6op6 maar hoe moeizaam was het niet ! Zwak voetbal niets te bieden voor de supporters

 • René Toeters

  De chef van weet ik wat gaat er weer eens aan beginnen! We mogen al eens lachen hé!

 • Joery Goubert

  Was Brugge dan zoveel beter? Genk? Altijd commentaar op Anderlecht. Vind dat ze het goed hebben gedaan. En je speelt wel tegen Gent die aan een inhaalrace is begonnen. Dat Brugge zogezegd goed speelt komt gewoon dat andere ploegen niet top is. Het is nog niet gedaan.