Onze Chef Voetbal: "Wie een beetje kennis van zaken heeft, bevestigt: 'Anderlecht heeft een selectie om hoogstens derde te worden'"

BELGA

Het percentage echtscheidingen in België is vergelijkbaar met het aantal trainersontslagen in de Jupiler Pro League - de helft, ongeveer.

De keuze voor een trainer is een beetje zoals de keuze voor een partner - je gelooft in iemand, je werkt samen aan een relatie, en vervolgens is de uitkomst toch altijd een beetje onvoorspelbaar. À la bonheur.

Wie Brad Pitt en Angelina Jolie bezig zag in Mr & Mrs Smith geloofde in een 'match made in heaven' - en zie nu, de kat krabt de krullen. Real Madrid heeft ooit José Antonio Camacho ontslagen na drie speeldagen. Net zo goed werkt de chemie wél - Nicole en Hugo, Zinédine Zidane en Real Madrid, José Mourinho en Inter, Leonardo Jardim en AS Monaco.

It's a Battlefield.

Waarmee we uitkomen bij Hein Vanhaezebrouck en RSC Anderlecht. Geloven Marc Coucke en Luc Devroe oprecht dat hij hun man is, en zijn zij bijgevolg bereid om te investeren in de samenwerking - ook in kwade dagen? De publieke kritiek van Coucke in zijn tweet na de nederlaag in Racing Genk - "1 op 9 (...) te weinig voor RSCA. Er zit meer voetballend vermogen in deze kern dan we vandaag toonden" - doet (eens te meer) vermoeden van niet.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  3e ...? En dan nog ! Ze gaan serieus uit hun pijpen moge komen want deze kern mis gewoon kwaliteit en de transfers ver ondermaats ! En de jeugd ..? De coach van hetzelfe niveau als de ploeg

 • MarliesSchoefs

  Helemaal mee eens anderlecht is mijn anderlecht nimeer

 • Van nuffelen Jos

  Dirk Dierckx, Peter Vandenbempt alsook Peter Morren zijn of waren Anderlecht supporters maar het siert hun om daar niets van te laten blijken bij het uitoefenen van hun job.

 • john dewit

  Mensen laat Hein zijn werk doen en dan mag je hem beoordelen . Ik vind ook dat fcb ook niet fantastisch speelt maar het zit wel een beetje mee . Begrijp me niet verkeerd fcb supporters jullie zijn een sterk geheel en er word al een aantal jaar goed gewerkt . En op Genk verdiend rsca gewoon een punt . Dus geef het wat tijd voor jullie Anderlecht afmaken , vergeet ook al die jaren niet dat het ook geen prijs pakte!!

 • Patrick De backer

  Anderlecht is al jaren een middenmotor