Exclusief voor abonnees

Onze analist Marc Degryse vindt vernedering in Parijs geen reden tot paniek: "Anderlecht is favoriet"

Neymar knalde op slag van rust de 2-0 binnen.
Photonews Neymar knalde op slag van rust de 2-0 binnen.

"Ik wil helemaal niet pretentieus klinken, maar als speler ben ik, voor zover ik mij kan herinneren, nooit zó vernederd als Anderlecht dinsdagavond in Parijs. Het was ronduit pijnlijk - een vernedering. Dus, als mensen mij vragen hoelang zoiets in het hoofd van een speler blijft hangen, kan ik alleen maar een vermoeden hebben: 48 uur, of zo. Morgen moet Anderlecht alweer volop gefocust zijn op de topper tegen Club Brugge. Wat mij betreft, is Anderlecht favoriet zondag. Het speelt thuis, er zal wel opnieuw een unieke sfeer hangen, Anderlecht staat altijd recht als het erop aankomt, en bij Club lopen er toch een paar spelers die ik blijf wantrouwen in dit soort wedstrijden... - vult u zelf maar de namen in."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jenny charels

  Marcske Degryse verwijst als zou Club spelers hebben die geen echte top zijn. Maar wie Apiah en Deschacht en Theo en Harbaoui en ..... in zijn ploeg heeft .... is dat een topploeg ?.

 • Sofie Peirlinckx

  Psg is een zware ploeg om tegen te spelen laat staan winnen , en dat kan tot nu toe geen enkele ploeg uit belgie , dus blauw zwart niet te hoog van de toren blazen !!

 • Hendrik Hollemaert

  Tja je kan nu eenmaal geen appelen met peren vergelijken hé.

 • Roland Thijs

  De heren zoeken maar naar verontschuldigingen! Leg me dan maar eens uit dat Sp. Lissabon, FC Porto en die Cyprioten wel weerbaar zijn. Die laten zich niet afslachten. Nochtans zijn er in Portugal minder inwoners dan in Belgie! Anderlecht wordt in Belgie veel teveel beschermd door de pers! Er is veel te weinig kwaliteit!

 • Kurt Janssens

  Denk dat Marc gelijk heeft, vooral omdat er 78 procent kans is (uitgerekend via statistieken vd laatste 25 jaar) dat als Anderlecht moest achterkomen, ze een penalty zullen krijgen of dat er een rode kaart voor Brugge zal vallen.