Onwaarschijnlijk: Anderlecht geeft winst nog uit handen in 94' na 3 penaltymissers!

Anderlecht is op eigen veld niet verder gekomen dan 1-1 tegen KV Mechelen. De Brusselaars hadden de match 90 minuten onder controle, maar faalde meersterlijk in de afwerking. Tot drie keer toe werd er een penalty gemist. In de 94ste minuut gebeurde dan wat door iedereen gevreesd werd, Kara duwde de bal in eigen doel. Daarmee werd de 1-0 van Okaka vroeg in de eerste helft nog uitgewist. Ongeziene taferelen in het Astridpark.

De openingsfase in het Astridpark was behoorlijk indrukwekkend om volgen. Anderlecht kreeg al na vijf minuten een penalty na dom in duel gaan van De Witte tegen Ezekiel. Praet zette zich achter de bal, maar besloot flauw op Gillet. Nauwelijks tien minuten later lag de bal alweer op de stip. Cocalic ging even veel te opzichtig in de nek hangen van Okaka. Dit keer was het Okaka zelf die trapte, ook zijn poging was bijzonder zwak en Gillet kon alweer pakken. Het penaltycomplex van de vorige seizoenen is zo helemaal terug bij paars-wit, al moest het ergste dan nog komen. Tussendoor hadden zowel Defour als Hanni al de lat getroffen, het was een regelrecht wonder dat er halfweg de eerste helft nog geen doelpunt viel te noteren.

Ondanks de dubbele penaltymisser bleef Anderlecht dominant voetballen, KV Mechelen werd weggeduwd op de eigen helft. Echte kansen bleven wel uit, tot Defour nog eens besloot om aan te leggen. Zijn poging was echter opnieuw hetzelfde lot beschoren en spatte uiteen op de dwarsligger. Het bleef zo 0-0 tot aan de rust na een wel zeer spectaculaire eerste helft.

Okaka doet het dan toch
Na de rust werd de ban dan toch gebroken. Dendoncker mocht van dichtbij aanleggen, maar kraakte zijn schot. Okaka reageerde als een echte spits en verlengde de bal met een hakje in doel. Na de goal liet de thuisploeg het tempo zakken en controleerde rustig verder. KV Mechelen kwam zwak voor de dag en paars-wit hoefde niet eens zijn beste niveau boven te halen. Eens te meer werd duidelijk dat de afwerking hét pijnpunt is bij de 33-voudige kampioen. Te vaak werd net de verkeerde keuze gemaakt in de zone van de waarheid. Wanneer de bal dan toch goed viel, lieten de spitsen het afweten. Invaller Sylla miste de grootste kans.

Drama in het slot
In de slofase gebeurde dan het onwaarschijnlijke. Na dom hands van Cissé ging de bal voor de derde keer op de stip. Tielemans nam zijn verantwoordelijkheid, maar Gillet realiseerde een jongensdroom en redde ten derde male de elfmeter. Hij is de eerste keeper in België die in dat kunststukje slaagt. Anderlecht leek toch nog weg te komen, tot in minuut 94. Kara duwde onder druk van Veselinovic een corner in eigen doel: 1-1! Bij Mechelen vierden ze alsof de Champions League binnen was, iedereen die Anderlecht een warm hart toe draagt daarentegen zal vannacht wel heel slecht slapen.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA