Onmachtig Anderlecht kan Waregemse muur niet slopen

Anderlecht heeft geen al te lekkere zaak gedaan in de achtervolging op leider Club Brugge. Paars-wit vond geen gaatje in de stevige organisatie van Zulte Waregem, waardoor de partij eindigde zoals ze begon. Veel kansen kregen we niet te zien, al waren de betere exemplaren uiteindelijk nog voor de bezoekers. De afscheidnemende Kljestan kwam een matige Tielemans vervangen, maar ook hij kon het tij niet meer keren. Zo pakt Anderlecht na de nederlaag van vorige week tegen Standard één op zes, waardoor de grote concurrent uit Brugge nu 7 punten uitloopt op de klas van Besnik Hasi.

Praet, Defour en nog 8 anderen: zoveel spelers moest Besnik Hasi missen voor de confrontatie tegen Zulte Waregem - en dat bleek dus van het goede teveel. Bovendien koos Francky Dury ervoor om met Colpaert, D'haene en Mendy drie centrumverdedigers op te stellen, en dat was iets waar Anderlecht eigenlijk nooit een oplossing voor vond. De thuisploeg probeerde wel te voetballen, maar de Waregemse muur stond pal waardoor er enkel vanop afstand kon worden geknald - zonder al te veel gevaar. De beste 'kans' was eigenlijk nog voor Zulte Waregem: Kaya sneed een vrije schop goed aan, Proto kwam onoordeelkundig uit en Dendoncker viseerde z'n eigen doelpaal. Aan de overzijde kon de bal misschien wel op de stip toen Najar de bal tegen de arm van Ekangamene, maar Vertenten liet het zaakje blauwblauw. Soit, daarmee was alles al gezegd: 0-0 dus, na een toch wel povere eerste helft.

BELGA
BELGA

De wereld op z'n kop zowaar, na de pauze. Besnik Hasi paste zich aan aan de tegenstander door zijn middenveld in een ruit neer te zetten, en dat leverde meteen ook een goeie kopbal van Mitrovic op - na een voorzet van nieuwkomer Marko Marin. Bossut waakte echter, maar dat deed Proto aan de overzijde ook. Akkoord, hij gooide de bal eerst knullig in, maar zijn reactie op het inzenden van woelwater Rossi mocht er meer dan zijn. Wat opviel: Anderlecht had alle moeite van de wereld om aan kansen te geraken - al zaten het systeem van Dury en de waslijst aan afwezigen daar natuurlijk ook voor iets tussen. Ook invaller Kljestan, die voor en na de wedstrijd uitgebreid afscheid namen van het Park, kon zijn afscheid niet opluisteren met een doelpunt of assist, waardoor de wedstrijd eindigde zoals ze begon.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA