Okereke test positief op coronavirus, Mechele nog een week langer in quarantaine

BELGA
Nieuw coronageval bij Club Brugge. David Okereke testte positief op het longvirus. Brandon Mechele moet dan weer een week langer in quarantaine verblijven. 

Geen David Okereke en Brandon Mechele komend weekend op het veld van Zulte Waregem. De Nigeriaanse aanvaller testte positief op Covid-19 en werd meteen in quarantaine geplaatst. Volgende week wordt hij opnieuw getest.

Mechele legde vorige week een positieve coronatest af. De verdediger moest daardoor de selectie van de Rode Duivels verlaten. Mechele werd in quarantaine geplaatst en ontbrak zo afgelopen weekend in de thuismatch van Club Brugge tegen Waasland-Beveren.

Mechele moet nu een week langer in quarantaine blijven. “De ‘viral load’, de kans op het doorgeven van de besmetting, bleek nog te hoog volgens het Pro League Protocol”, laat Club weten. Mechele is er dus ook komend weekend tegen Zulte Waregem niet bij.

Lees ook: Corona slaat hard toe bij Anderlecht: Zulj, Wellenreuther en opnieuw Vlap testen positief, ook twee stafleden besmet
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Verbrugghe

  Ik denk er het mijne van : indien we op het werk IEDEREEN (280 werknemers), -zelfs al vertonen ze geen symptomen- zouden testen zou het resultaat waarschijnlijk zijn dat we de fabriek in quarantaine mogen plaatsen... Dit geldt waarschijnlijk voor onze totale maatschappij...

 • Alex Wellens

  Stop nu met voetballen, zeker geen supporters meer toelaten!

 • Marcel Bontinck

  Het spel gaat beginnen,en voetballers vergelijken met wielrenners gaat niet op.Renners zitten niet in discotheken en kruipen niet op elkaar bij een overwinning/doelpunt.

 • willems michel

  Positieve testen in de voetbalwereld, maar bij de wielrenners in een land waar corona welig tiert : niks. Wie houden ze in Frankrijk voor de zot ?

 • Manno Meyers

  Zouden ze niet beter de competitie on hold zetten tot de situatie terug onder controle is? Zo hebben we er ook niets aan.