OHL pakt eerste punten van het seizoen

OHL heeft de 0 van het bord geveegd. Aan Den Dreef versloeg de promovendus Charleroi met 2-0. In een genietbare eerste periode vielen geen doelpunten. Bostock opende kort na rust de score vanop de stip, invaller Trossard verdubbelde even voor tijd na een knappe solo.

OHL moest na een 0 op 9 aan Den Dreef op zoek naar de eerste punten van het seizoen, Mathijssen dropte daarop met Cerigioni een extra spits tussen de lijnen. Voor de bezoekers uit Charleroi was het de eerste match sinds het vertrek van rots in de branding Dewaest, zijn plaats werd ingenomen door Willems.

De match begon niet onaardig. Beide ploegen toonden een gezonde drang naar voren en Kostovski miste in de derde minuut al een grote kans op voorzet van Laporte. Toch was het Charleroi dat het spel dicteerde in de beginfase. Op het kwartier trof een kopbal van Pollet de lat, ondertussen vielen er een aantal rookbommen uit de tribune.

Rusten met brilscore
OHL nam het commando rond het halfuur over, maar echt zuivere kansen kreeg de promovendus niet in mekaar gestoken. Een evenwichtige en al bij al aangename eerste helft bleef zo dus zonder goals.

Vanop de stip
Het enige wat nog ontbrak, was een doelpunt. Niet voor lang, want OHL scoorde aan het begin van de tweede helft vrijwel meteen. Remacle ging - weliswaar na licht contact - liggen in het strafschopgebied, de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Bostock zette de daarop gegeven elfmeter om met een panenka.

Trossard beslist
Na de goal kropen de troepen van Jacky Mathijssen wat achteruit. Charleroi speelde echter te traag en had moeite om de sterke organisatie te ontwrichten. Kebano duwde de beste kans naast de kooi van doelman Riou. Vijf minuten voor tijd ontnam de ingevallen Trossard de bezoekers alle hoop, hij rondde een knappe solo af met een droge streep in doel. Remacle en Kostovski waren nog dicht bij 3-0, de eerredder van Stevance werd nog ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. 2-0 was het uiteindelijke verdict.

Door deze zege verdringt OHL Moeskroen-Péruwelz naar de laatste plaats. Charleroi staat met 5 op 12 in het midden van het pak.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS