OHL moet het één speeldag zonder Asamoah stellen

BELGA
Oud-Heverlee Leuven moet het zondag in zijn thuiswedstrijd tegen Charlerloi op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League zonder zijn middenvelder Samuel Asamoah doen. De fusieclub aanvaardde vandaag het voorstel tot minnelijke schikking van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), dat een strafvoorstel deed van één speeldag en een boete van 400 euro.

Samuel Asamoah kreeg in de thuiswedstrijd van Westerlo tegen OHL (3-2) in de 93e minuut een rode kaart onder zijn neus geduwd van scheidsrechter Lawrence Visser. De Ghanese middenvelder had een bal te ver van zijn voet laten glijden en wilde het leer heroveren, maar deed dat iets te onstuimig. Het Bondsparket oordeelde gisteren dat Asamoah de fysieke integriteit van de tegenstander, in dit geval Westerlo-verdediger Mitch Apau, in gevaar had gebracht.

Lokeren kan zaterdag in het thuisduel tegen KV Mechelen dan weer geen beroep doen op Filip Starzynski. De Poolse middenvelder viel afgelopen zaterdag in de scoreloze match tussen Kortrijk en Lokeren in de 83e minuut in, maar mocht na vier minuten en twee gele kaarten opnieuw gaan douchen.