OHL klopt defensief knoeiend KV Mechelen met 4-2

Jordan Remacle scoorde vanop de stip de 4-1.
BELGA Jordan Remacle scoorde vanop de stip de 4-1.
OHL heeft zijn eerste overwinning behaald in play-off II en wat voor eentje! Thuis wonnen de troepen van Ronny Van Geneugden de streekderby tegen KV Mechelen na een boeiden partij met liefst 4-2. De bezoekers knoeiden achterin dat het geen naam had. Vooral Kenny Van Hoevelen was in de vooravond nog niet goed wakker en ging in de fout bij de 1-0 (na vijf minuten van Azevedo), de 2-0 (van Nys) én de 3-0 (van uitblinker Iakovenko). Gorius kon met zijn veertiende en vijftiende van het seizoen nog iets terugdoen. Remacle had tussendoor vanop de stip de 4-1 gescoord! Voor de groepszege gaat het wellicht tussen Lierse en Cercle Brugge, die vanavond op Het Lisp tegenover elkaar staan.

Het OHL-stadion Den Dreef en Kenny Van Hoevelen, het komt niet meer goed. In de reguliere competitie pakte de Mechelse verdediger nog rood. Toen wonnen de Kakkers nog en bleven voorin meedraaien. Wat een contrast met vanavond in een regenachtig Leuven. Als makke lammetjes lieten de troepen van Brys zich naar de slachtbank leiden. Vooral Van Hoevelen was werkelijk nergens. Na vijf minuten liet hij zich als een miniem aftroeven door Iakovenko en Azevedo werkte de assist af. Op het halfuur was Van Hoevelen te laat om Nys aan de eerste paal het scoren te beletten na weer een assist van Iakovenko. En alsof dat nog niet genoeg was ging de verdediger na een uur ook nog kinderlijk in de fout bij de 3-0 van Iakovenko.

Gorius
Vreemd dat Brys zijn mandekker niet uit zijn lijden verloste met een vervanging, al siert het de coach dat hij achteraf Van Hoevelen in bescherming nam door te stellen dat hij vorige week een prima partij speelde. Julien Gorius knalde nog wel twee keer raak, maar tussendoor had Remacle (na een even duidelijke als domme tackle van Chen op Remacle) vanop de stip de vierde goal voor de thuisploeg gescoord. OHL springt nu over KV Mechelen naar de derde plaats. KVM is met een erg povere 3 op 12 uitgeteld en mag al aan het volgende seizoen beginnen denken.

Azevedo opende al snel de score.
BELGA Azevedo opende al snel de score.
BELGA
BELGA
In de gietende regen scoorde Nys de 2-0.
BELGA In de gietende regen scoorde Nys de 2-0.
BELGA