OHL: "Gedwongen stap achteruit om er opnieuw twee vooruit te zetten"

BELGA
"Oud-Heverlee Leuven moet een gedwongen stap achteruit zetten en de ontgoocheling hierover is immens groot, maar we willen zo snel mogelijk twee stappen vooruit zetten en onze plaats in eerste opnieuw afdwingen", verklaarde woordvoerder Chris Vandebroeck nadat OHL een 1-0 nederlaag leed bij Moeskroen-Péruwelz en zo zeker is van de degradatie. OHL speelde de afgelopen drie seizoenen in eerste klasse.

OHL moet volgens Vandebroeck leren uit de fouten die dit seizoen gemaakt werden. "Als je het hele seizoen overloopt, moeten we vaststellen dat de kern kwalitatief te kort kwam. We hebben ook veel pech gehad. Vooral in de heenronde stonden paal en lat vaak in de weg. We hebben in het algemeen ook veel te veel rode kaarten gepakt, met schorsingen tot gevolg. Als je uiteindelijk in het sukkelstraatje terecht komt en onderaan in de rangschikking belandt is het moeilijk om daar weg te geraken. En in de eindronde hebben we drie heel goede tweedeklassers ontmoet. Allemaal hebben ze het potentieel van een eersteklasser."

"De ambitie is om zo snel mogelijk weer te promoveren. Nu overheerst de ontgoocheling. We moeten alles laten bezinken, op een rijtje zetten en vooruitkijken. Een snelle terugkeer naar eerste moet lukken met de steun van het stadsbestuur en de supporters. Hopelijk blijven ook de sponsors in het project geloven. Er is in het Leuvense brede regio immers een enorm potentieel aanwezig voor een eersteklasser."