OH Leuven huurt verdediger Volovyk van Shakthar

Soccergaming.com
Oud-Heverlee Leuven heeft zijn nieuwe linksvoetige centrale verdediger beet. De 29-jarige Oleksandr Volovyk wordt voor één seizoen gehuurd van de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk, meldde OHL vanavond op zijn website.

"Tussen 2009 en 2013 ontpopte Volovyk zich bij FC Metalurg Donetsk tot een steunpilaar in de defensie", klinkt het bij de Leuvense eersteklasser. "Onze nieuwe aanwinst speelde zowat 135 matchen in de competitie voor Metalurg en betwistte ook tien wedstrijden in de Europa League. Zowel in 2010 als in 2012 stootte Volovyk met Metalurg door tot de finale van de Oekraïense beker".

Fantastische mentaliteit
"In juni van 2013 tekende Volovyk voor vier seizoenen bij de Europese topclub Shakhtar Donetsk. "We halen met Volovyk een rolmodel binnen met een fantastische mentaliteit", stelde het bestuur van Shaktar toen, maar bij de regerende vicekampioen van Oekraïne kwam de verdediger amper aan spelen toe. Aan Den Dreef hoopt hij nu op meer speelminuten.

OHL, met drie op twaalf momenteel veertiende in de stand in de Jupiler Pro League, moet zaterdag op de vijfde competitiespeeldag op bezoek bij KV Mechelen.