Nu ook officieel: Moris vervangt reservedoelman Pacovski bij Malinwa

Anthony Moris
BELGA Anthony Moris
KV Mechelen heeft maandag zijn eerste winterstransfers afgerond. De Macedonische doelman Tome Pacovski verlaat Malinois en keert terug naar zijn geboorteland, waar hij in de hoofdstad bij zijn ex-club Vardar Skopje gaat spelen. Hij wordt vervangen door Anthony Moris, die een half seizoen zonder club zat. Dat maakte KV Mechelen vandaag bekend.

"Tome Pacovski nam al afscheid van de KVM-aanhang voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In 2,5 seizoenen KV Mechelen stond hij in 39 competitiewedstrijden, 1 play-off-duel en 2 bekermatchen in doel", klonk het in de mededeling. De 32-jarige Pacovski streek in 2009 in België neer en verdedigde nadien drie seizoenen het doel bij Beerschot, vooraleer naar Mechelen te trekken. Dit seizoen verloor hij er zijn plaats onder de lat aan Wouter Biebauw.

De 24-jarige Moris ondertekende 'Achter de Kazerne' een contract voor zes maanden, met optie voor een bijkomend seizoen. Anthony Moris speelde in het verleden voor Sint-Truiden en Standard, maar zat sinds eind vorige zomer zonder club nadat zijn contract bij de Rouches in onderling overleg ontbonden werd. De Belgisch-Luxemburgse goalie speelde sinds 2000 bij Standard en werd de voorbije jaren aan STVV uitgeleend.