Exclusief voor abonnees

Nooit zoveel buitenlanders en geld rolt als nooit tevoren: recordzomer op alle vlakken (en we zijn nog maar halfweg)

Hagi.
BELGA Hagi.
Het nieuwe seizoen is op gang getrapt, tijd voor enkele vaststellingen. Er stonden nooit eerder zó veel buitenlanders op de Belgische velden. 140 telden we er op speeldag 1. Een absoluut record. En ook qua transferbedragen liggen we op recordkoers. Met nog een maand te gaan gaf de G5 al 84,2 miljoen uit aan inkomende transfers.

• Vaststelling 1: geld rolt als nooit tevoren

De Nationale Bank draait overuren. Er worden zelfs extra drukpersen voorzien om de vlotte geldstroom te blijven garanderen. De zomermercato is nog maar halfweg en de verzamelde G5 gaf nu al 84,2 miljoen uit aan inkomende transfers. Dat is maar 2,1 miljoen minder dan vorig jaar op 1 september. Ook dat record sneuvelt dus geheid.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martin Amelynck

  heel jammer... waarom geen spelers van eigen bodem, op die manier creëer je een echte band met de club, zoveel aangenamer om supporteren.

 • Paul Keulemans

  Als ze zoveel geld kunnen besteden , kan iemand dan eens een keer komen uitleggen aan de bevolking waarom alle beveiligingen en traditionele rotzooi eromheen telkens op kosten van de belastingbetaler moet gebeuren, dus ook van hen die geen moer om voetbal geven ?

 • Paul Buckens

  Nu wordt alleen nog gesupporterd voor de kleur van een truitje van een ploeg die niets nog te zien heeft met de stad of gemeente wiens naam ze draagt. De spelers zijn voor het merendeel uit het buitenland en de Belgische zelden nog van de gemeente of stad. De eigenaars zijn mensen die enkel de opbrengt van hun kapitaal zien en de supporters juichen voor die mensenhandel, hoera.

 • René Van Halen

  Ze zouden beter RSZ betalen dan managers rijk te maken.

 • Guy Van Becelaere

  De jonge spelers moeten , trainen, op hun eten letten, op tijd gaan slapen enz, wanneer ze klaar zijn stopt er een volle bus buitenlanders en mogen zij op de bank gaan zitten en krijgen nooit een kans het merendeel dan toch, idioot moet je zijn om voor een club te gaan suporteren